×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Zarándokvezető képzés

Szendrei Anna

Zarándokvezető képzés Kelet-Magyarországon

Kelet-Magyarországon folytatódik a zarándokvezető képzés.

Időpont: 2016. június 25., szombat
Képzést vezeti: Szendrei Anna, a Mária Út önkéntese
Az útvonal a következő: Nyírbátor (Minoritatemplom) -Református templom és harangláb - várostörténeti- sétány - Máriapócs

»


Molnar Andras

Zarándokvezető képzés Budapesten

Budapesten folytatódik a zarándokvezető képzés.
ELMARAD! KÉSŐBBI IDŐPONTBAN LESZ MEGTARTVA! 

Időpont: 2016. május 21., szombat
Képzést vezeti: Molnár András a Viator Egyesület elnöke, a Mária Út önkéntese
Az útvonal a következő: Máriaremete - Alsó-Jegenye-völgy - Kálvária-hegy - Pesthidegkút-Ófalu.

»


zarándokvezető képzés

Megkezdődnek a Mária Út idei zarándokvezető képzései

A napjainkban elterjedőben lévő zarándoklatok, szakrális túrák egyre nagyobb igénye a vezetettség. Programunk bevezetőként, de egyben gyakorlati bemutatóként és továbbképzésként szolgál azok számára, akik zarándoklatot szeretnének vezetni, vagy segíteni szeretnének azt. 

»