amp templates

Infokommunikációs akadálymentesítés

Jelen honlap infokommunikációs akadálymentesítése a World Wide Web Consortium (W3C) ajánlásai alapján, a Web Akadálymentesítési Útmutató 2.0 (WCAG 2.0) iránymutatásai szerint valósult meg, amely megfelel a 2018. évi LXXV. törvény 3. §-ban foglalt harmonizált szabványnak.

A www.mariaut.hu olvasásához kapcsolódó eszközöket és használatukat az alábbi weboldal mutatja be részletesen: http://xn--akadlymentes-fbb.hu/felolvaso-szoftverek.html



A megfelelőségről néhány mondatban:

A WCAG 2.0 széleskörű ajánlásokat foglal magába a webtartalom minél könnyebb eléréséhez. Az irányelvek követésével a tartalom széles körben elérhető az olyan fogyatékkal élők számára, mint a vak és gyengénlátó, a siket és hallássérült, a tanulási nehézségekkel küzdő, az értelmileg visszamaradott, a mozgássérült, a beszédhibával rendelkező, a fényre érzékeny és a mindezek kombinációjával küzdő emberek. Az irányelvek követésével a webtartalom használható a mindennapi felhasználó számára is.

A WCAG 2.0 teljesítési feltételei tesztelhetők a szabványt biztosító szervezet által rendelkezésre bocsátott szoftver segítségével. Az irányelvhez szükséges teljesítési feltételek biztosítottak. Ennek megfelelően a www.mariaut.hu weboldal a támogatja a WCAG 2.0 szabványnak megfelelő látássérültek számára készült felolvasó SW-eket.

A megfelelőség ellenőrzésére szolgáló szoftver elérhetősége: https://achecker.ca/checker/index.php

Forrás: http://www.w3c.hu/forditasok/WCAG20/#intro-layers-guidance