×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Útravaló

mária út tél

Téli zarándokfelszerelés

A téli időszakban jóval kevesebben indulnak zarándokolni, mint máskor, hiszen nem csak az alacsony hőmérséklet, de a megváltozott terepviszonyok (havas, jeges utak) és a rövidebb nappalok is jelentősen nehezítik a zarándokok útját. Megfelelő felszereléssel azonban nem kell lemondanunk télen sem a zarándoklásról. Azoknak, akiknek nem szegte kedvét a téli időjárás, összeszedtünk néhány alapvető kelléket a téli zarándoklathoz.

»


5_Sárdagasztás

Lelki útravaló zarándokoknak, útraindulóknak

Miért érdemes zarándokolni?


»


8_kg.jpg

Hátizsákba valók

A hátizsák teljes súlya minél kisebb legyen,
lehetőleg a testsúlyunk 10-15%-a.

 

 

 

 

 


útlevél

Útlevél- és szálláshasználat

»


Térképek

A zarándokok tájékozódását különféle térkép megoldások segítik: tovább»