Útvonalak

Le is út, fel is út

Jelzésrendszer

A Mária Út Egyesület helyi csoportjaival az útjelzések felfestését egyes szakaszokon 2009-ben kezdjük meg és folyamatosan haladunk a lehetőségekhez mérten. Az alap útjelzések az útvonal folyamatos követhetőségét biztosítják. Kevés tájékozódási tapasztalattal rendelkezőknek azt javasoljuk, hogy csak a már kijelölt szakaszokon induljanak el ill. vigyenek magukkal pontos útleírást, ill. GPS készüléket, betöltve a Mária Út megfelelő szakaszával.

tovább»

mariazelli kegyszobor

Celli Út

Mariazell - Celldömölk - Budapest »


M03 Déli Út - tervezet

Mariazell-Pécs-Szeged-Máriaradna-Csíksomlyó »

M04 Bencés út - tervezet

(Wien)-Marianka-Máriakálnok-Győr-Andocs-Pécs »


márianosztra

M05 Összekötő Út

Mariazell-Marianka-Márianosztra-Máriabesnyő-Marosvásárhely-Zetelaka-Csíksomlyó »

M50 Ortodox ág

Lőcse-Máriapócs-Szatmátnémeti-Máramarossziget-Suceava »


M60 Vasvári ág

Csákánydoroszló-Vasvár-Sümeg-Székesfehérvár-Ercsi-Dabas »

M80 Kiengesztelődés Útja

Lőcse-Mátraverebély-Máriabesnyő-Pálosszentkút-Szeged »

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.