amp templates

Útépítés, -jelzés

2011.09 Piricsei festés

Az első jelzésfestő tábor 2011-ben Piricsén

Hazaérkezve Piricséről a jelzésfestő táborban szerzett élményeinket írom most meg nektek kedves MÚT-as testvéreim. A tábort Katona Pál vezette négy napon keresztül, a Keleti határ közelében, Piricséről Bátorligeten át a román határig jutott el a festő csapat a nagy munkával kb. 30 km felfestésével.


tovább»


Turistaút- és Mária út jelzések sablonjai

Mellékletben találhatók az általános turistaút-jelzések és a Mária út jelzésének letölthető és nyomtatható, aktualizált sablonmintái, útjelzés-festők számára.

Mellékletben találhatók az általános turistaút-jelzések és a Mária út jelzésének letölthető és nyomtatható, aktualizált sablonmintái, útjelzés-festők számára.
»


Táblatervezési és útvonal-szakaszolási űrlapok, segédletek

Mellékelten található néhány űrlap, segédtáblázat a Mária út csomóponti (gyalogosturista útirányjelző és helymegjelölő) táblarendszerének tervezéséhez. Egy-egy helyszín csomóponti táblájának terve, több tábla összesítése (rendeléshez), továbbá segédtáblázatok az útvonal szakaszolásához és a táblákon feltüntetendő célpontok megtervezéséhez, valamint az egyes pontokban táblákon feltüntetendő célpontok és a hozzájuk tartozó táv-idő adatok félautomatikus kiszámításához. Kitöltött mintákat ld. külön a zip fájlban. Érdemes megnézni még egyes Excel állományok "Magyarázat" munkalapját is. Az egésznek keretet az útjelzési koncepció ad, melyet ld. külön a Szakmai dokumentumok részben.


tovább»

TuristaJelzes.hu - az Útjelzésportál

Turistajelzések

Minden, amit a turistajelzésekről tudni kell:

Turista- és zarándokútvonalak kijelölésével,
jelzések festésével kapcsolatos szakanyagok
és ajánlott honlapok gyűjteménye, benne:

  • letölthető és nyomtatható útjelzés-sablon minták
  • fényképekkel is illusztrált oktatási anyagok
  • az útjelzések rendszerének bemutatása
  • szakmai útmutatók útvonalkijelöléshez, jelzésfestéshez
  • jelzéskarbantartó és más szakmai szervezetek linkjei

tovább»


Le is út, fel is út

Jelzésrendszer

A Mária Út Egyesület helyi csoportjaival az útjelzések felfestését egyes szakaszokon 2009-ben kezdjük meg és folyamatosan haladunk a lehetőségekhez mérten. Az alap útjelzések az útvonal folyamatos követhetőségét biztosítják. Kevés tájékozódási tapasztalattal rendelkezőknek azt javasoljuk, hogy csak a már kijelölt szakaszokon induljanak el ill. vigyenek magukkal pontos útleírást, ill. GPS készüléket, betöltve a Mária Út megfelelő szakaszával.

tovább»