Mária Maraton

1Úton

Zarándoklatok

Szállások

Önkénteseink csempe

Önkénteseink

Velünk történt

Webshop

Film

Podcast

Látnivalók

Infopontok

Önkénteseket keresünk

Alkalmazások

Interaktív térkép

Mi a zarándoklat?

Olimpiai bajnok ökölvívó tanúságtétele

A Mária Rádió Igéző c. műsorban neves közéleti személyiségek kedvenc szentírás idézetükről mesélnek. Ebben a részben Kovács István, olimpiai bajnok ökölvívót hallhatjuk.

Ultrafutó tanúságtétele

Makai Viktória ultrafutóval beszélgetünk, aki a 2017-es Mária Maratont végig futja a családjával.

Hogyan kezdjek bele?

Keresd meg a tartalmat, amire szükséged van és megtalálod az utat, amin járnod kell!

 

Hogyan zarándokolhatok?

Jármódok, gyakorlati tanácsok

Gyalogos

Kerékpáros

Evezős

Futó

Buszos

Babakocsis

Mária út

Közép-Európa Zarándokútja

Szervezett utak

Kezdőknek és haladóknak

Zarándokolj egyedül

Kiemelt célpontok

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.