×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Zarándoklat a Csíksomlyói búcsúba erdélyi körutazással

Időpontja: 2019.06.06. 07:00 - 09. 19:00
, 2018.12.13. 14:51, szerző: sodi

pünkösd

Zarándoklat a nemzet kiemelkedő kegyhelyének búcsújára.

Utazás:
kényelmes, légkondicionált autóbusszal, zarándok és lelkivezetővel

Szállás:
falusi turizmus (2-3 ágyas fürdőszobás szobákban)

Ellátás:
félpanzió (közös reggeli és vacsora)

Részvételi díj:
54.900 Ft, mely tartalmazza: az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára félpanziós ellátással valamint a zarándok- idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: a belépőjegyek költségét, (50 Ron / fő), a baleset- betegség- és poggyász biztosítást, melynek megkötése kötelező!

Tervezett program:
1. nap: Nagyvárad, Korond
2. nap: Hargitafürdő, Gyimesbükk (ezeréves határ), csíksomlyói kegytemplom
3. nap: Csíksomlyói búcsú
4. nap: Székelyudvarhely, Máriaradna

1. nap: Reggel indulás Budapestről, utazás az M5 – 4-es út - Ártánd (határ) útvonalon Erdélybe. Zarándoklatunkat Szent László városában, a szecessziós hangulatú Nagyváradon kezdjük. Felkeressük a Székesegyházat, ahol tiszteletünket tesszük Szent László hermájánál, majd szentmisén veszünk részt, mely során kérjük a somlyói Szűzanya közbenjárását zarándoklatunkra. Autóbuszos városnézés után a Király-hágón keresztül folytatjuk utunkat Székelyföldre. Útközben pihenőt tartunk a fazekasságáról híres Korondon. Este érkezünk szálláshelyünkre.

2. nap: Napunkat a szép fekvésű üdülőhelyen, Hargitafürdőn kezdjük, ahol ellátogatunk a pálosok kolostorához és a hozzá tartozó fatemplomhoz. Találkozó az itt élő pálos testvérekkel, majd gyönyörű hegyvidéki tájra, a Gyimesekbe indulunk. Gyimesbükkön, az ezeréves határon felkeressük a vasúti őrházat és felkapaszkodunk a Rákóczi-vár romjaihoz, majd szentmisén veszünk részt a Kontumáci kápolnánál. Késő délután Csíksomlyóba vezet zarándokutunk. Itt felkeressük a Kegytemplomot, ahol hódolunk a Szűzanya képmása, a Napba Öltözött Asszony Kegyszobra előtt, melyhez számos imameghallgatás köthető, valamint fogadjuk a Mária Úton Budapestről érkező gyalogos zarándokokat.

3. nap: Kora reggel Csíkszeredába utazunk, hogy zarándoklatunk csúcspontjaként részt vegyünk a pünkösdi csíksomlyói búcsún. A városból egy keresztaljként megyünk a csíksomlyói kegytemplomhoz, majd onnan a két Somlyó hegy nyeregébe. Ezen az ősi Mária-kegyhelyen több mint 450 éve gyűlnek össze minden év pünkösd szombatján a székelyek és a csángók, akik 1567-ben a katolikus hitük megvédéséért érkeztek először hálaadó zarándoklatra. Azóta a fogadalmi búcsú jelentősen kiszélesedett, több százezer zarándok érkezik a világ minden tájáról a Somlyó-nyergébe. Részt veszünk az ünnepi szentmisén, majd szabadprogram és séta az autóbuszhoz.

4. nap: Napunkat székelyudvarhelyi városnézéssel kezdjük, majd a Székelyföldet elhagyva Máriaradna lesz zarándoklatunk utolsó állomása. Az elmúlt években teljesen megújult búcsújáróhelyen található Kegyképhez számos csoda köthető, melyekről hálaképek sokasága tanúskodik. Hálaadó pünkösdvasárnapi szentmise az impozáns barokk templomban, azután hazautazás az M43 – M5 útvonalon Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

Zarándoklatunk a Mária Út és partner utazási irodánk szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ:
Molnár Anikó: molnar.aniko@mariaut.hu, +36 30 171 9377
Perczel Éva: perczel.eva@mariaut.hu, +36 30 165-45-36

Jelentkezési lap letöltése.

2019.06.06. 07:00 - 09. 19:00