amp templates

Önkénteseket várunk

cikk, 2012.10.12. 11:29, szerző: tsinom

Vacsora_utani_jokedv_Eger_Szent_Hedvig_kollegiumaban.jpg


A Mária Út nem juthatott volna el idáig és nem tudna megvalósulni mindazok elkötelezett, áldozatos önkéntes munkája nélkül, akik az ideát magukénak érzik. Az Út kialakításában és későbbi működtetésében döntően önkéntes segítőkkel, munkatársakkal dolgozunk együtt.

Aki tenni szeretne a Mária Útért, sokféle lehetőség közül választhat, a terepi munkától kezdve a szervezésen át az adminisztrációig vagy a kiadványok ill. a honlap szerkesztéséig. Vannak speciális szaktudást igénylő eseti feladatok is, melyek jártasságot igényelnek; de jónéhány olyan is, amelybe könnyű betanulni.

Az egyesületen belül témák (szakterületek) és földrajzi térségek szerint szervezünk munkacsoportokat, melyek egy része már működik, míg mások még a megalakulás előtt állnak. Emiatt a jelentkezőktől olykor türelmet kell kérnünk, amíg az adott témában vagy térségben ki tudjuk alakítani a koordinációt.

Néhány példa olyan tevékenységekre, amelyekbe önkéntesként be lehet kapcsolódni. A legfontosabb, hogy mindenki képességei és lehetőségei szerint vállaljon feladatot:

 

  1. kapcsolattartás partnereinkkel
  2. sajtófigyelés, pályázatfigyelés
  3. adomány (támogató) gyüjtés
  4. egy-egy kegyhely, település, adatainak karbantartása, a változások nyomon követése
  5. terepi munka: (végleges nyomvonal felmérése, jelzések felfestése, táblák kihelyezé­se,utak tisztítása, stb.)
  6. zarándoklat, vagy egyéb program szervezés
  7. speciális szakmai feladatok (jog, pályázatírás, szaktanácsadások, stb.)

További részletekért érdemes áttekinteni a honlapunkon az egyesületünk tevékenységeit.


Aki elhívást érezze arra, hogy önkéntesként tevékenykedjen, az jelentkezhet a koordinátoroknál email-en (info@mariaut.hu) vagy telefonon: +36 30 4999 074.