amp templates

72 tanítvány Kerékpáros Zarándoklat Krakkóba

cikk, 2016.01.26. 09:10, szerző: tsinom

bici72

A Mária Út Egyesület kerékpáros zarándoklatot szervez a 2016. július 25- augusztus 1. között Krakkóban megrendezésre kerülő Katolikus Ifjúsági Világtalálkozóra. 
A zarándoklaton részt vesz Dr Székely János esztergom-budapesti segédpüspök.

 A zarándoklat célja, hogy a résztvevő fiatalok lelki gyakorlatokon és hazai rövidebb kerékpár túrákon lelkileg és fizikailag felkészülten kerékpáron tegyék meg a több, mint 400 kilométeres utat Esztergomból Krakkóba. Vegyenek részt a Katolikus Ifjúsági Világtalálkozón és hazatérve igazi tanítványként adják tovább az örömhírt, hogy van másik út, kortársaiknak, környezetüknek. A zarándoklat július 20-25. között az Esztergom-Krakkó útvonalat teszi meg kerékpáron, majd a fiatalok részt vesznek július 25-augusztus 1. között a Világtalálkozón. A zarándoklat teljes időintervalluma tehát július 20-augusztus 1.

Várjuk az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye területéről azoknak a 18-30. év közötti fiataloknak a jelentkezését, akik „hetvenkét tanítványként” vállalják a lelki és fizikai felkészülést a 400 kilométeres kerékpáros zarándoklatra, és a találkozó lelkiségét továbbadják hazatérésük után kortársaiknak. A jelentkezéshez motivációs levelet és és lehetőség szerint lelkipásztori, vagy más (pl. katolikus közösségi, egyesületi) ajánlást kérünk, amelyet a hetvenkettanitvany@gmail.com email címre kell megküldeni legkésőbb 2016. február 29-ig (Jelentkezési lap letölthető ).

 Az első közös lelkigyakorlatunkat, mint lelki „alapozó edzést” várhatóan március 17-20. között tartjuk Esztergomban a zarándokokkal.