amp templates

Beavató zarándoklat-Boldog Romzsa Tódor nyomában

Időpontja: 2024.04.27. 10:00 - 17:00
, 2022.09.14. 14:58, szerző: sodi

beavato

 

Mi a beavató zarándoklás?
Kóstoló. Könnyű, nem hosszú, fél napos út, ahol találkozhatunk a zarándoklás minden elemével. Minden szombaton kinyílik a beavató zarándoklás „zarándokkapuja”.

Miért?
Mert az embernek kell a hit, kell Isten. Akkor is kell, ha ezt még nem tudja az ember. A zarándoklás megnyitja a kaput, az ajtót, ablakot a Lélek világa előtt.

Mit teszünk?
A Mária Rádió és a Mária Út szervezésében minden szombaton világi önkéntesek által kísért zarándoklatot tartunk Budapesten a Szent Anna kápolna- Makkosmária -Máriaremete útvonalon, a kijelölt, lila M jelű Mária Úton.

Kiknek?
Mindenkinek egyénileg vagy csoportosan. Az előzetes regisztráció okvetlenül ajánlott. 

EGYÉNI REGISZTRÁCIÓÉRT KATT IDE!

CSOPORTOS REGISZTRÁCIÓÉRT KATT IDE!

Program:

Gyülekezés : minden szombaton 09.30-tól az Anna kápolnánál, a Normafánál a Szent Anna réten.
Megbeszélés, bemutatkozás, regisztráció 10.00-tól, majd indulás.


Az útvonal: A Szent Anna kápolnától DDNy irányban, a lila M úton indulunk. Fél km után keresztezzük a Gyermekvasutat. A lila M jelen Makkosmáriára megyünk, kb. délre odaérünk. Rövid pihenő után indulunk tovább végig a lila M-en, miután elmondtuk az Úrangyalát elénekeltük a Fogolykiváltó Mária éneket. Budakeszit ( rózsafüzért imádkozva) kb. 13.30-kor érjük el, itt rövid pihenő és fél óra ebédszünet, majd indulunk tovább a lila M-en. Megállunk a budakeszi Himnusz szobornál és a Kátay Zoltán dallammal elénekeljük a Himnuszt. Ezt csend szakasz követi. Szépjuhásznéhoz érünk 15 óra előtt. Innen kb két óra Máriaremete. Keresztezzük a Nagykovácsi utat, majd a Hűvösvölgy nyugati szélénél Pesthidegkútra érünk, rövidesen Náncsi néni vendéglője mellett megyünk el. A körforgalomban a Zsíroshegyi úton megyünk tovább. Itt már együtt fut a lila és a kék M. Balról elhagyjuk a Szeleczky kápolnát, majd jobbról a Máriaremete Szentkutat, ahol jobbra fordulva és követve a lila és kék M utat 17 óra körül elérjük a máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikát, a célt.
Útközben éneklünk, beszélgetünk, elmélkedünk, ismerkedünk, imádkozunk, csendben leszünk, aztán ismét éneklünk… Ahogy szokás a zarándoklatokon. A bazilikában 18 órakor van szentmise, amin a részvétel mindenkinek ajánlott.
A szentmise végén lesz egy rövid beavató liturgia. Ennek keretében, aki előzetesen regisztrált a Mária Rádió vagy a Mária Út elérhető linken, az a beavató zarándoklatot megvizsgált kap kis oklevelet, jelvényt és zarándok útlevelet.

Ellátásról maga gondoskodik az ember. Hozzon igénye szerint ételt-italt. A felszerelés egy napra nem kíván sok mindent. Legfontosabb a kényelmes, bejáratott túracipő, réteges öltözék, esőre készült és a víz. Mindenki saját felelősségére vesz minden zarándoklaton, ezen is.
A hazautazást mindenki maga szervezi.

Költségek . Nincs részvételi díj. Nincs díjazás. A zarándokvezetők is önkéntes szolgálatot végeznek. Énekeskönyvet mindenki kap. Persze az énekeskönyv, az eszközök, stb. pénzbe ezért önkéntes adománnyal lehet támogatni ezek miatt a kezdeményezést, amit a Volkra Ottó János Alapítvány finanszíroz.

A számlaszám: Volkra Ottó János Alapítvány 10918001-00000110-42400008. 

A lelki adományok ugyan különfélék, a Lélek azonban ugyanaz. A szolgálatok is különfélék, de az Úr ugyanaz. Sokfélék a jelek is, de Isten, aki mindenben mindent véghezvisz, ugyanaz. A Lélek megnyilvánulásait mindenki azért kapja, hogy használjon vele. 
(Pál 1. Korintusi levél 12, 4-7)

A Mária Rádió és a Mária Út nevében:
Szabó Tamás
elnok@mariaut.hu
+3630 4676444

2024.04.27. 10:00 - 17:00