amp templates

Délutáni gyalogos zarándoklat Kőszegről Rőtfalvára

Időpontja: 2024.08.15. 12:30 - 19:00
, 2018.06.18. 23:03, szerző: sodi

jó meret11

Nagyboldogasszony ünnepén augusztus 15.-én évszázadok óta meglátogatják prosecióban a kőszegiek a szomszédos osztrák falut, Rőtfalvát annak Búcsúnapján.

Indulás:
2024. augusztus 15.-én 12:30-kor a kőszegi Jézus Szíve templomtól.


Zarándoklat útvonala:
Hősök kapuja-Szent Imre- Bencés templom-Kálvária I.stáció- Szent Antal kápolna, Andalgó- B103 jelű határkő,-"Szent Hubertusz" kápolna, Szent Kút kápolna-Nagyboldogasszony Templom, Rőrfalva.

Táv: 6 Km, szintkülönbség 30 m

Csatlakozni bárhol lehet a terep könnyű babakocsival is jól járható.
 A magyar nyelvű szentmise 15 órakor kezdődik.
Italról, ételről, esőkabátról, arcképes igazolványról. mindenki maga gondoskodik.
Lehetőség van visszafelé is zarándokolva megtenni az utat: közösen a  a lila Mária Úton, egyénileg a Mária Út  sárga jelzésén (Rőtfalva-Hétforrás-Pintér tető-Kálvária 12 km)

További részletek a szervezőnél: Sudár György (+36 30 617 6415; sudargyorgy@gmail,com,)

Kedvcsinálóként szeretettel osztjuk meg Sudár György szervező korábbi zarándoklatról szóló beszámolóját:

Nagyboldogasszony ünnepe Rőtfalván

Burgenlandban Kőszeg környékéről több évszázados hagyomány, hogy a szomszédos osztrák falu- Rőtfalva -Búcsúnapját zarándoklattal megtisztelik. Idén is így történt, annak ellenére hogy munkanapra esik.

Ebéd után 1 órakor Kőszegen a Jézus Szíve templomtól indultunk 14 zarándok.
Lelki vezetést Kovács Rihárd atya vállalta, aki épp néhány napja lett Köszegre kinevezve. Felelvirágzott keresztel az élen és a Nagyboldogasszony zarándokzászló alatt. Utunk a Nemzetközi Mária-út lila jelzésén, a Gyöngyös patak völgyében árnyas , friss levegőjü erdőben vezetett. Az énekkel tarkított Rózsafüzér imádkozás végére már oda is értünk a 6 KM-re lévő kegytemplomhoz. Harangzúgással fogadtak minket és az autóval érkező zarándokokat.
Az 1200 elött épült kis templomrészben, tettük tiszteletünket a Szűzanya oltárnál. A híres” Mári laktans” oltárképet a gót betüs felirat szerint 1644.-ben Barbera Malehitzia,kőszegi úrasszony készítette. A barokk oltárt pedig Anna Branik szintén magyar úrasszony készitette hálából. A szentségház jobb és bal oldalán Nádasdy és Magyar királyi címer diszeleg.
A 25 évvel ezelőtti (1991) templomfelújításkor Szent István és Szent László királyaink freskóit restaurálták a bécsi szakemberek. 15:00 órakor kezdődő magyar szentmise ünnepi szónoka és főcelebránsa is zarándoklatvezetőnk Rihárd atya volt.
A helyi Plébános kedves szavakkal köszöntötte a hagyománytisztelő kőszegieket. Harangozó Vilmos kőszegi esperes, plébános atyánk is köszönte a szíves vendéglátást. Hazautunkat is a hagyományos „Andalgó” utvonalon tettük meg, kiegészülve Takács Imre rokkantkocsis testvérünkkel. Bizonyítván, hogy babakocsival is járható a Mária-út ezen szakasza.

Jövőre, aug 15.-én bátran várjuk a fiatal babakocsis családokat is!

2024.08.15. 12:30 - 19:00