amp templates

Abasár kör 2

, szerző: sodi

AS2 – útvonal 

Táv: 5,9 km

Nehézség (1-5): 2

Jármód: gyalog

Kiknek ajánljuk: kisebb csoportoknak, családoknak és hobby túrázóknak

Becsült időtartam: Abasári Szent Péter és Pál apostol templomtól indulva és ugyan oda érkezve összesen 1 óra 30 perc

AS2

Utunkat ismételten az Abasári Szent Péter és Pál apostol templomtól, a Fő út felé kezdjük meg, amit majdnem 2 km-en keresztül követünk anélkül, hogy letérnénk róla, útközben megtekinthetjük a Szent János kápolnát, majd balra láthatunk egy kisebb épületet, itt letérünk a Fő útról balra, és tovább folytatjuk az utunkat a szőlőtőkék között. Előszőr kicsit kevesebb mint 600 méter után kicsit elkanyarodik az utunk, de követjük tovább, majd 300 méter után egy nagyobb jobb kanyart követően újabb elágazódáshoz érünk el, itt balra kell forduljunk. 300 méter után ismét jobb majd bal kanyar után szemben egy erdős terület fogad minket, itt balra fordulva követjük az utat. Itt elhaladunk amjd a Visonta motocross pályam mellett, az útról innentől kezdve már nem kell letérnünk egészen 1,7 km-en keresztül, ahol a Radnóti Miklós útról a Völgy útra térve visszaérünk kiindulópontunkhoz, az Abasári Szent Péter és Pál apostol templomhoz.

Ez a túrakör nemegészen 6 km, amelyet kényelmes tempóban másfél óra alatt lehet megtenni a részben aszfaltozott, részben földutas szakaszt. Kezdőknek, haladóknak gyermekeseknek is, könnyem járható.

Látnivalók:

Abasári Szent Péter és Pál apostol templom

Szent János kápolna

 

„A VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című, 1944363914 azonosító számú projekt keretében”

köt