amp templates

Máriabesnyő - Gyöngyös - Mv-Szentkút ZARÁNDOKHÁROMSZÖG

, szerző: tsinom

Zarándokháromszög

Prémium gyalogos zarándokút - 200km - 8 nap

ZARÁNDOKLAT, AHOGYAN TE SZERETNÉD

 

A Mária Úton bárhol elindulhatsz, de különösen is várunk rád a Máriabesnyő – Gyöngyös – Mátraverebély-Szentkút kegyhelyek által közrezárt zarándokháromszögön

 

Szervezd meg önállóan zarándoklatodat és tapasztalt meg, hogy nem vagy egyedül. A közel 200 km-es szakaszt, vagy annak egy részét, bármelyik pontról indulva, bármelyik irányba, saját tempódban járhatod végig.

Tervezd meg a napi szakaszaid, foglald le a szállásod, vedd a hátizsákod és indulj el! A felelősség a tiéd, ha útra kelsz, de igyekszünk mindenben segíteni:

Szállás: Kérlek, a szállásokat foglald le időben, hogy felkészülhessünk a fogadásodra. Zarándokútlevél: érdemes kiváltani (Máriabesnyőn, Abasáron, Mátraverebély-Szentkúton vagy online: mariaut.hu), jobban tudjuk kísérni az utadat és helyenként kedvezményeket is kaphatsz és szép emlékként elteheted

Tájékozódás: a zarándokháromszög minden szakasza turistajelzésekkel van ellátva, kinyomtatható térképeket tölthetsz le, használhatsz GPS-t, vagy okos telefon alkalmazást (OruxmapVectorialmapCruiser) melyekhez ingyenes térképeket tölthetsz le az openmaps.eu oldalról, a legtöbb településen önkéntesek várják telefonhívásodat és segítenek aktuális helyi információval.

Étkezés: élelmiszer boltból, helyenként büfé és étterem is van, egyes szállásokon vacsora rendelhető

Települések: Máriabesnyő, Bag, Aszód, Hévízgyörk, Kartal, Verseg-Fenyőharaszt, Heréd, Lőrinci, Ecséd, Nagyréde, Gyöngyös, Abasár, Pálosvörösmart, Mátrafüred, Mátraháza, Mátraszentimre, Galyatető, Fallóskút, Ágasvár, Tar, Mátraverebély, Mátraverebély-Szentkút, Sámsonháza, Mátraszőlős, Kozárd, Ecseg, Bér, Buják, Vanyarc, Erdőkürt , Galgamácsa, Domonyvölgy.

Szeretettel várnak a Zarándokfogadók!

Általános tájékoztatás: Katona Pál, katona.pal@mariaut.hu, +36 30 334 6420

Letölthető térképlapok

Ajánlott szállások

Ajánlott napi szakaszok