amp templates

FMP-E/1901/4.1/118 - Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei

cikk, 2021.03.09. 16:39, szerző: sodi

Projekt címe: Innovatív ismeretterjesztés – A határtérség értékei

Projekt azonosító száma: FMP-E/1901/4.1/118

Projekt kezdete: 2021.01.01.

Projekt vége: 2021.08.31.

Projektben együttműködő partnerek: Mária Út Közhasznú Egyesület, Medvesalja Polgári Társulás

A szerződött támogatás összege: 58 742,25 EUR

A támogatás mértéke: 85%

A projekt kettős célt szolgál: hozzájárul a kulturális értékeket fenntartók, bemutatóterek hálózatosodásához, valamint a térségben élők, illetve a térséget megismerni kívánók ismereteinek bővítéséhez, a helyi állampolgárok együttélésének, együttműködésének erősítéséhez.

A projekt alapvető célja a határtérségben élő emberek együttműködésének kiszélesítése, helyi identitásuk erősítése közös kulturális értékeikre épülő innovatív ismeretterjesztő lehetőségek kialakításával. 

A közös tervezés és megvalósítás révén javul a régió nemzetiségeinek kapcsolata, a jelentős társadalmi részvételnek köszönhetően fenntartható szolgáltatások és tevékenységek alakulnak ki.

A létrehozott ismetterjesztő programok civil és oktatási rendszerbe való integrálhatósága hozzájárul a fiatalabb generációk szemléletének formálásához, ismereteik gyarapodásához. A közösen kidolgozott IKT megoldások, valamint rendezvények révén a térség közös kulturális értékeinek ismertsége növekszik, ami az identitástudat erősítésével javítja a helyi társadalom kohézióját.

A térségi kulturális értékek megismertetését hatékonyan szolgálja egy átfogó alkalmazás, amely segítségével a fenntartók, bemutatók egy hálózat részeként mutathatják be önmagukat.

A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
 
A projekt aloldala elérhető az alábbi képre kattintva:

husk 118 plakat