amp templates

SKHU/WETA/1901/4.1/229 - Zöld innovatív kisokos - Közös természeti értékeink

cikk, 2021.03.09. 15:48, szerző: sodi

Projekt címe: Zöld innovatív kisokos - Közös természeti értékeink

Projekt azonosító száma: SKHU/WETA/1901/4.1/229

Projekt kezdete: 2020.09.01.

Projekt vége: 2021.08.31.

Projektben együttműködő partnerek: Mária Út Közhasznú Egyesület, Palást község

A szerződött támogatás összege: 40 410,15 EUR

A támogatás mértéke: 85%

A projekt egyik célja az együttműködés megerősítése a két partnerország között, oly módon, hogy olyan fejlesztést hozzon létre, amely más partnereket is együttműködésre ösztönöz. (lásd: oktatási intézmények, cserkészek,természetvédelmi egyesületek/területek,parkerdők,önkormányzatok stb).

A fejlesztés révén létrejön egy a „brainbox” játék elvén alapuló webes és mobil applikációs (IOS) felhasználói felület / alkalmazás a térség természeti értékeinek vonatkozásában. Továbbá új nemzetközi kapcsolatok, együttműködések jönnek létre, melyek a jövőben bővülhetnek, fejlődhetnek.

A projekt számszerűsíthető eredményei között említendő az útvonalon található értékek felmérése és rögzítése, webes és mobile felület fejlesztése – finomhangolása, a promóciós tevékenységek, a projekt keretében megszervezett rendezvények és workshopok. Ezen produktumok mind a térségbe érkező, mind a térségben élő célcsoport számára nyújtanak információkat és élményeket, a térség turisztikai potenciáljának és a nemzetközi együttműködések növelését szolgálják.

A Mária Út Egyesület, valamint Palást Község hosszú évekre visszamenően igyekszik megfelelő feltételeket teremteni annak érdekében, hogy a kitűnő környezeti adottságokkal (Börzsöny és Ipoly-térség), kulturális és vallási örökségekkel (épített örökség, kegyhelyek, jeles események) rendelkező térségben növekedjen a látogatók száma, kihasználva az említett vonzerőkben rejlő potenciált és tényleges turisztikai attrakcióvá válhasson a térség zarándokturisztikai kínálata.

 

A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.
 
A projekt aloldala elérhető az alábbi képre kattintva: