amp templates

SKHU/WETA/1901/1.1/029 - Zarándokélmények a határtérségben

cikk, 2021.03.09. 15:44, szerző: sodi

Projekt címe: Zarándokélmények a határtérségben

Projekt azonosító száma: SKHU/WETA/1901/1.1/029

Projekt kezdete: 2020.05.01.

Projekt vége: 2020.10.31.

Projektben együttműködő partnerek: Mária Út Közhasznú Egyesület, Palást község

A szerződött támogatás összege: 58 232,15 EUR

A támogatás mértéke: 85%

A projekt célja a térségben megjelenő igényekre reagálva zarándokok, aktív turisták számára útvonalajánlatok, turisztikai csomagok összeállítása, rendezvények szervezése, megvalósítása.

A fejlesztések révén valós turisztikai kínálat jön létre a már meglévő szolgáltatások bázisán, az összeállított csomagajánlatok promóciójával, megfelelő marketingeszközök használatával kívánjuk emelni a térségbe látogatók számát, a szolgáltatásokra jelentkező növekvő kereslettel pedig a helyi gazdaságra is jótékony hatással lesz a fejlesztés.

A projekt számszerűsíthető eredményei között említendő az ajánlott útvonalak felmérése és rögzítése, szolgáltatói kataszter, adatbázis összeállítása, a promóciós tevékenységek során összeállított túraajánlatok, a projekt keretében megszervezett rendezvények. Ezen produktumok mind a térségbe érkező, mind a látogatást tervező zarándokok számára nyújtanak információkat és élményeket, a térség turisztikai potenciáljának növelését szolgálják.

A Mária Út Egyesület, valamint Palást Község hosszú évekre visszamenően igyekszik megfelelő feltételeket teremteni annak érdekében, hogy a kitűnő környezeti adottságokkal (Börzsöny és Ipoly-térség), kulturális és vallási örökségekkel (épített örökség, kegyhelyek, jeles események) rendelkező térségben növekedjen a látogatók száma, kihasználva az említett vonzerőkben rejlő potenciált és tényleges turisztikai attrakcióvá válhasson a térség zarándokturisztikai kínálata.

A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

A projekt aloldala elérhető az alábbi képre kattintva:

id.plakátHU