×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Önkénteseket várunk

cikk, 2012.10.12. 11:29, szerző: tsinom

Vacsora_utani_jokedv_Eger_Szent_Hedvig_kollegiumaban.jpg


A Mária Út nem juthatott volna el idáig és nem tudna megvalósulni mindazok elkötelezett, áldozatos önkéntes munkája nélkül, akik az ideát magukénak érzik. Az Út kialakításában és későbbi működtetésében döntően önkéntes segítőkkel, munkatársakkal dolgozunk együtt.

Aki tenni szeretne a Mária Útért, sokféle lehetőség közül választhat, a terepi munkától kezdve a szervezésen át az adminisztrációig vagy a kiadványok ill. a honlap szerkesztéséig. Vannak speciális szaktudást igénylő eseti feladatok is, melyek jártasságot igényelnek; de jónéhány olyan is, amelybe könnyű betanulni.

Az egyesületen belül témák (szakterületek) és földrajzi térségek szerint szervezünk munkacsoportokat, melyek egy része már működik, míg mások még a megalakulás előtt állnak. Emiatt a jelentkezőktől olykor türelmet kell kérnünk, amíg az adott témában vagy térségben ki tudjuk alakítani a koordinációt.

Néhány példa olyan tevékenységekre, amelyekbe önkéntesként be lehet kapcsolódni. A legfontosabb, hogy mindenki képességei és lehetőségei szerint vállaljon feladatot:

 

  1. kapcsolattartás partnereinkkel
  2. sajtófigyelés, pályázatfigyelés
  3. adomány (támogató) gyüjtés
  4. egy-egy kegyhely, település, adatainak karbantartása, a változások nyomon követése
  5. terepi munka: (végleges nyomvonal felmérése, jelzések felfestése, táblák kihelyezé­se,utak tisztítása, stb.)
  6. zarándoklat, vagy egyéb program szervezés
  7. speciális szakmai feladatok (jog, pályázatírás, szaktanácsadások, stb.)

További részletekért érdemes áttekinteni a honlapunkon az egyesületünk tevékenységeit.


Aki elhívást érezze arra, hogy önkéntesként tevékenykedjen, az jelentkezhet a koordinátoroknál email-en (info@mariaut.hu) vagy telefonon: +36 30 4999 074.