Csatlakozzon néhány órára a Csíksomlyóra zarándoklókhoz

cikk, 2016.04.01. 14:39, szerző: reka

csiksomlyo mária

40 nap alatt ér Csíksomlyóra az a zarándokcsoport, mely április 5-én indul útra a Mária Úton. A Budapestről útra kelő gyalogos zarándokok a pünkösdi búcsúra érkeznek meg Csíksomlyóra, érintve útközben több száz települést, melyek a Mária Úton helyezkednek el. A zarándoklatot a Mária Út önkéntesei szervezik és vezetik. A teljes távot megtevő csapat 20 főből áll, s minden nap hosszabb-rövidebb időre bárki csatlakozhat hozzájuk.

A gyalogos zarándoklás április 5-én reggel 7 órakor indul Budapestről a Normafától, a zarándokok és csatlakozók reggel 9 órakor szentmisén vehetnek részt a Kútvölgyi kápolnában. A csapat 10 óra 45 körül ér a városmajori templomhoz, 12 óra magasságában pedig a Mátyás-templomhoz, ezt követően a Szabadság-hídon keresztül folytatják útjukat Csíksomlyó felé. A szervezők biztatják Budapest lakóit arra, hogy az indulás napján csatlakozzanak a zarándokokhoz, s kísérjék őket imáikkal a következő negyven napban.

A negyven napos zarándoklás – több mint 1300 kilométeren – hosszú és nehéz, viszont a zarándoklat során minden nap számítani lehet a Mária Út önkénteseinek segítségére és az Út mentén élő emberek rokonszenvére, különösen Isten erejére. A negyven napos zarándoklathoz rövidebb időre, egy-két napra is lehet csatlakozni. A napi szakaszok a következő linken érhetők el:

http://mariaut.hu/tart-farticle-1249-30728-1/Punkosdi_40_napos_zarandoklat_menetrendje

A szervezők biztatják az érintett települések lakóit arra, hogy az csatlakozzanak pár órára, napra a zarándokokhoz.