×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Adventi zarándoklat

Időpontja: 2020.12.05. 06:30 - 20:30
, 2020.09.02. 14:31, szerző: molnar.aniko

Andocs-Vörs zarándoklat

Buszos zarándoklat Vörsre egyik legrégebbi kegyhelyünk Andocs érintésével


Időpont: 2020 december 5, szombat

Utazás: kényelmes autóbusszal, lelki és zarándokvezetővel

Ellátás: egyénileg 

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő, amely tartalmazza az utazást, - és lelkivezetést. 

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek árát, adományok összegét. 


Tervezett program: 

Zarándoklatunk állomásai  a Kaposvári Egyházmegye területén találhatók.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a program fővédnökségét  Varga László a Kaposvári Egyházmegye püspöke, és a Kaposvári Egyházmegye vállalta!!

Utunk első kiemelkedő látnivalója Andocs  lesz.

A teljesen felújított kegytemplom, hazánk egyik legrégebbi, és legismertebb búcsújáró helye.

Nem hagyhatjuk ki az egyedül álló Mária-ruhák Múzeumát sem,  ahol egy  200 darabos gyűjteményt láthatunk, amely a 700 éves Mária szobor öltöztetését szolgálja.

Az andocsi  kegyhely  meglátogatása után szabadidő, étkezési  lehetőséggel

Utunk célállomása Vörs, ahol  idén 72. alkalommal állítja fel a falu apraja-nagyja a világ legnagyobb templombelsőben megcsodálható betlehemét.

A 14 órakor kezdődő szentmise után ünnepi műsorral kedveskednek az idelátogató vendégeknek, zarándokoknak.

Hazafelé Siófokon lesz egy rövid megállónk, ahol az adventi vásárban forralt borozással zárjuk napunkat.

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és  partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg. 

 

 

2020.12.05. 06:30 - 20:30