×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Buszos zarándoklat a Szigetköz ősi búcsújáróhelyére

Időpontja: 2020.11.14. 07:00 - 20:00
, 2020.08.28. 12:13, szerző: molnar.aniko

Máriakálnok

Ismerjük meg Máriakálnokot, de Győr és Pannonhalma sem marad ki!

Időpont: 2020 november 14, szombat

Utazás:   kényelmes légkondicionált autóbusszal, csoport-és lelki vezetővel

Ellátás:   önellátó

Részvételi díj: 8.900.-Ft/fő, amely tartalmazza az utazás és a csoport kísérői dijakat. Fakultatív költség belépőkre: kb 2.000 Ft


Tervezett program:

Zarándoklatunk első állomása Máriakálnok. A Sarlós Boldogasszony kegykápolnát a  hagyomány szerint a 16. század óta látogatják. Csodatévő kút köré épült, benne látható az oltár fölé emelkedő csodatévő kálnoki Szűz Mária szobra. Híres búcsújáróhely, több csodát is kapcsolnak hozzá. Az egyik legenda szerint 1529-ben a török elől visszavonuló keresztény seregek itt pihentek meg, és a forrás csodatevő ereje folytán a katonák sebei behegedtek, a betegek meggyógyultak. 

Utunkat Győrben folytatjuk. Magyarország műemlékekben második leggazdagabb vidéki városa a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. A történelmi korokat idéző templomok, paloták, múzeumok, jellegzetes sarokerkélyek, szűk közök belvárosi sétára invitálják a látogatót. Szent István a győri püspökséget egy évezrede alapította az első egyházmegyékkel együtt. A Káptalandombon álló Bazilika és Püspökvár a nyugat-magyarországi kereszténység szimbólumai, melyek kihagyhatatlan látnivalók.

Zarándoklatunkat Pannonhalmán zárjuk. Az 1000 éves Apátságot helyi idegenvezetővel tekintjük meg.


Hazaérkezés az esti órákban Budapestre.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

2020.11.14. 07:00 - 20:00