×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Márton nap a Zsámbéki medencében

Időpontja: 2020.11.07. 08:00 - 18:00
, 2020.08.28. 11:33, szerző: molnar.aniko

Zsámbék

Emlékezzünk közösen Szent Márton püspökre!


Időpont: 2020 november 7, szombat

Utazás:   kényelmes légkondicionált autóbusszal, csoport-és lelki vezetővel

Ellátás:   önellátó

Részvételi díj: 6.900.-Ft/fő, amely tartalmazza az utazás és a csoport kísérői dijakat.


Tervezett program:

Indulás Budapestről reggel 8 órakor.

A Zsámbéki-medence nyugat felől nézve Budapest zöld előszobája, amely tele van kulturális és természeti értékekkel.

A telki domboldalon 1802-óta áll a Szent István-templom. Azt feltételezik, hogy a helyén az 1200-as években egy bencés monostor volt. A csodaszép templom igazi szimbóluma Telkinek, melyet érdemes mindenkinek látnia.

Zarándoklatunkat Zsámbékon folytatjuk. Felkeressük a Főtéren álló Török kutat. Érdekessége, hogy Buda eleste után a török seregek elfoglalták Zsámbékot és a hajdani vár mellett bővizű forrásra bukkantak. Kváderkövekből és égetett agyagcsövekből forráshelyet építettek, melyet évszázadokig használtak a helyiek. A Premontrei kolostor 1220–1234 között épült késő román és korai gótikus stílusban. Egy kellemes séta keretében bejárható és megtekinthető a kőtár is.

Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk megállunk a Sasfészek tónál, mely egy zsebkendőnyi vadon az M1-es autópálya mellett. Nemrég csodaszép tanösvényt építettek köré, így negyed óra alatt bejárható.

Etyek a környék legdivatosabb faluja, szinte minden héten rendeznek itt valamilyen gasztrofesztivált. Mi az évek óta megrendezésre kerülő Márton napi forgatagba kapcsolódunk be. Gyönyörű pincesorok, finom borok, jó éttermek várják a látogatókat.


Hazaérkezés a késő délutáni órákban Budapestre.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

 

 

2020.11.07. 08:00 - 18:00