amp templates

Kegyhelyek és szent helyek a Mátrában

Időpontja: 2020.10.23. 07:00 - 21:00
, 2020.08.28. 10:56

Falloskút

Ismerkedjünk meg a Mátra szakrális látnivalóival!

Időpont: 2020.10. 23 péntek

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel, lelkivezetővel

Ellátás: egyénileg

Részvételi díj: 8. 900 Ft/fő, amely tartalmazza az utazást, idegen- és lelkivezetést.


Tervezett program:

Ezen a zarándoklaton a Mária Út mentén, és arról letérve úton-útfélen különleges kegyhelyek és  szent helyek várják az idelátogatókat.

Zarándoklatunk első állomás a ferences rendház és templom Gyöngyösön. A könyvtárral, és kiállítással együtt komplex szakrális élményben lesz részünk.

Feldebrő központjában található templom rendkívüli művészettörténeti értéket képvisel. Ebből kívülről semmi sem látszik, így mindenképp be kell mennünk, hogy megcsodálhassuk a középkori altemplomot.

Utunkat Sirokon folytatjuk, ahol a 18. században épült, szeplőtelen fogantatás tiszteletére felszentelt templomot nézzük meg. Az Oltárképét Sajósy Alajos festette 1865 körül. Parádon a Szent Otília-plébániatemplom vár ránk, mely 1768-ban épült barokk stílusban

Zarándoklatunk következő állomása Falloskút, ahol a gyönyörűen kiépített Mária kegyhelyen csendesedhetünk el. A kegyhely története 1947-re nyúlik vissza, mikor is egy helyi asszonynak megjelent a Szűzanya. A látomás hatására találták meg a fallóskúti forrást, mely vizének azóta is csodatévő erőt tulajdonítanak.

Napunkat Pásztón zárjuk, ahol a Kolostort tekintjük meg: A kialakított romkert a bencés, majd a ciszterci monostor maradványaival elevenen idézi a város múltját. A helyreállított barokk kolostorépületben található dr. Rajeczky Benjámin, az utolsó pásztói perjel, európai hírű zenetudós emlékszobája is.

Érkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltozás jogát fentartjuk!


Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

 

 

2020.10.23. 07:00 - 21:00