×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Engesztelő zarándoklat Mariazellbe

Időpontja: 2020.10.02. 07:00 - 04. 23:00
, 2020.04.28. 10:36, szerző: molnar.aniko

Mariazell

Vegyünk részt együtt a magyar tematikus napon Mariazellben!

Időpont: 2020. 10. 2 - 4 péntektől vasárnapig

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel és lelkivezetővel

Szállás: Kőszegen a verbiták zarándokszállásán

               (2-4 ágyas-fürdőszobás szobákban)

Étkezés: félpanziós ellátás

Részvételi díj: 36.900 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, félpanziós ellátást, buszos utazást és a zarándok lelki és idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek árát (max. 50€ ), adományokat és a biztosítás költségét.

A mariazelli szentmisét bemutatja: Dr. Székely János püspök


Tervezett program:

Első állomásunk Tata, ahol rövid gyalogos városnézésre lesz időnk, majd indulás, Majkra. Az egyedülálló műemlék együttest, a  Kamalduli remeteség látnivalóit tekinthetjük meg helyi idegenvezető segítségével.  

Innen Csorna felé folytatjuk zarándoklatunk

A premontrei Apátsági Látogatóközpontot 2019-ben újították fel. Betekintést nyerhetünk a 900 éves szerzetesrend történetébe, beléphetünk az apátsági lakosztályokba, sőt a könyvtárba is.

Kőszegre menet ellátogatunk még Fertőszentmiklósra

Innen, a szeredi kegyhelytől  indultak a hívek a bencés atyák szervezésében a zarándoklatokra  Mariazellbe már a régi időkben is.

Első napunk utolsó állomása Kőszeg.

Vacsora előtti  gyalogos városnézésünkre várjuk verbita lelkivezetőnket  Loyd atyát is. 


Második napunkat  Mariezellben töltjük, a magyarok hagyományos zarándoklatán.

A gyönyörű kisváros a térség egyik kiemelt búcsújáró helye. Igazán jelentőssé a kora középkorban vált. 

Mariazell kegytemplomában a magyar nyelvű szentmisét Székely János püspök celebrálja. Mise után lehetőségünk lesz a méltán híres egyházi gyüjtemény megtekintésére és a keresztút végigjárására is.


Harmadik napunk, hazafelé utunk is bővelkedik  zarándok élményekben! 

Kőszegről Szombathelyre látogatunk. Szent Márton szülővárosában városnézésünk útvonala érinti a Püspöki Palota Látogatóközpontját, a Székesegyházat, a barokk Főtér szobrait is.

Következő állomásunk Celldömölk, azaz Kismariacell és a híres kegyhely.

Itt a kegytemplomon kívül városnézésünk során a 12. század közepe táján, II. Béla által alapított, a boldogságos szűz tiszteletére emelt apátsági Romtemplomot és bencés kolostort is keressük fel. 

Utunkat Pápán folytatjuk, ahol  a Fájdalmas Anya-templomba látogatunk. Itt egyedülálló módon nem Krisztus szenvedéstörténetének 14 állomását, hanem a Rózsafüzér imádság Fájdalmas rózsafüzér részletének jeleneteit vetíti elénk a Kálvária-domb.

Visszaérkezés Budapestre az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Irodánkban köthető biztosítás: 

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége: 500 Ft/fő/nap

Zarándoklatunk a Mária Út és szerződött partnere az MTDMSZ Nonprofit Kft Utazási Iroda szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ: telefonon hétfőtől péntekig 9-15 óra között:

Perczel Éva: +36 30 165 4536, Molnár Anikó: +36 30 171 93 77

Jelentkezés: ITT

 

2020.10.02. 07:00 - 04. 23:00