×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

1Úton Nagyboldogasszony ünnepén

Időpontja: 2020.08.15. 07:00 - 16. 20:00
, 2020.04.24. 11:25, szerző: molnar.aniko

Barsi Balázs

Az ünnepi záró szentmisét Barsi Balázs atya celebrálja

Dátum:   augusztus 15/16 (szombat-vasárnap) 

Utazás:  kényelmes, légkondicionált autóbusszal, csoportkísérővel és lelkivezetővel

Szállás:  Sümeg, Ferences kolostor 3-4-5 ágyas szobáiban ( esetenként emeletes ágy)

Ellátás:   Félpanzió (vacsora-reggeli)


Program:

Első állomásunk Veszprémben lesz, ahol gyalogos sétánk során megtekintjük a 

Szent Mihály Bazilikát, és az Érseki Turisztikai Központot, azaz a Szaléziánumot.

Rövid szabadidő után folytatjuk a veszprémi programunkat.

Igazán különleges látnivalókat kínál a Séd - völgyében Veszprémvölgy Kolostorok és Kertek 12 állomásos  útvonal, amelyből igyekszünk minél többet megtekinteni. 

A következő település Csehimindszent lesz, ahol felkeressük Mindszenty József bíboros-hercegprímás szülőházában lévő emlékkiállítást és a falu gyönyörűen felújított Mindenszentek templomát, a mellé épített keresztutat, és a bíboros úr emlékművét is.

Vasvárra érkezésünk után helyi vezetővel látogatjuk meg egykori megyeszékhely különleges látnivalóit - Domonkos Rendház, és gyűjtemény, kolostor kert, és természetesen a Szentkúti búcsújáró hely, amely  ősbükkös szépséges természeti környezetben található kápolnával, úgynevezett lourdes-i barlanggal, kristálytiszta forrás vizével, és a hozzá kapcsolódó legendával várja a zarándokokat.

Délután 18 órától az ünnepi szentmisét  Barsi Balázs atya celebrálja a Szent kereszt felmagasztalása plébánia templomban.

Vacsora Vasváron, majd utazás szálláshelyünkre.

 

Másnap reggeli után gyalogos városnézés Sümegen, helyi vezetővel.

Következő megállónk Tapolcán lesz, ahol szintén gyalogosan ismerkedhetünk a hangulatos belváros látnivalóival.

Majd irány Taliándörögd. “Zöld program”  és faültetés a dörögdi plébánia gyógynövényes kertjében, látogatás  az Ősök Házában.

Nagyvázsonyba igyekszünk tovább, ahol gyalogos városnézéssel gyarapíthatjuk tudásunkat Kinizsi Pál városában. A sok-sok látni és menni való után jöhet a jól megérdemelt szabadidő, fakultatív étkezési lehetőséggel.

Mielőtt rátérnénk az M7-es autópályára megnézzük Balatonalmádi vörösberényi részében található erődített (jelenleg református) templomát, és a  Szent Ignác templomot is.

Visszaérkezés Budapestre az esti órákban.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!


Részvételi díj: 22.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a csoportkísérést és lelkivezetést, szállást, félpanziós ellátást.

A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és fakultatív költségek árát.


Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.


További információ: telefonon hétfőtől péntekig 9-15 óra között:

Perczel Éva +36 30 165 45 36, Molnár Anikó +36-30-171-93-77

Jelentkezés: ITT

 

A domonkos kolostorról és az új kiállításról az alábbi linkeken látható egy kis ízelítő:

DOMONKOS KOLOSTOR

KIÁLLÍTÁSI BEMUTATÓ

 

2020.08.15. 07:00 - 16. 20:00