amp templates

Autóbuszos zarándoklat Medjugorjeba

Időpontja: 2020.10.21. 04:00 - 25. 23:00
, szerző: molnar.aniko

Medjugorje

Őszi zarándoklat a világ gyóntató székéhez

Időpont: 2020 október 21-25 

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel, lelkivezetővel

Elhelyezés: panzióban 2-3 ágyas fürdőszobás szobákban, félpanziós ellátással

Részvételi díj: 61.900.Ft/fő amely tartalmazza a buszos utazás, szállás, félpanziós ellátás, csoport és lelki vezetés költségét.

A részvételi díj nem tartalmazza a tolmácsolás és az adományok költségét (20€ ) illetve a biztosítást, amelynek megkötése kötelező.


Tervezett program:

1. nap: utazás Medjugorjéba, Szarajevó, Neretva -völgye és Mostar érintésével.
2. nap: egész napos zarándokprogram Medjugorjéban (Szent Jakab templom, Jelenések hegye Podbrdo, Cenacolo közösség, Rózsafüzér, szentmise).
3. nap: keresztút a Krizevac hegyén, szabadprogram Medjugorjéban.

4. nap: zarándoklat Vitinába Petar atyához, városnézés Mostarban.
5. nap: hazautazás Budapestre, Mostar, Szarajevón keresztül.


RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS

1. nap: Kora reggel 4h-kor indulunk Budapestről a Blaha Lujza térről, utazás az M6 autópályán – Dunaújváros, Paks, Mohács, Udvar (határ), Eszék, Diakovár (Dakovo) útvonalon Bosznia-Hercegovinába. Délután Zenica, Szarajevó érintése után a csodálatos Neretva-völgyén keresztül haladunk és Mostar érintésével érkezünk a híres zarándokhelyre, Medjugorjéba

2. nap: A reggeli órákban elsőként a Jelenések-hegyére zarándokolunk az un. „Rózsaúton” imádkozva, ahol a Rózsafűzér mind a 15 titkát elimádkozva, elmélkedve érkezünk meg az első jelenések helyszínére. A híres Mária -kegyhely a Podbrdo-hegy oldalán található, itt voltak először a jelenések 1981.június 25.-én, amikor is a Szűzanya megjelent a hat Medjugorjei gyermeknek. Itt egy közös imádságot, elmélkedést tartunk a teljes szilencium jegyében.

Délután meglátogatjuk a Cenacolo közösséget, ahol súlyos kábítószer és más szenvedélybetegségekből meggyógyult fiatalok tartanak előadást az érdeklődök részére. Tanúságtételük igen megrázó és döbbenetes, amikor szenvedésükről és a szeretet hatalmas gyógyító erejéről tesznek tanúságot, ha van lehetőség rá, akkor magyar fiatalokkal is találkozhatunk. Az esti órákban a Kegytemplom mögötti területen a Rózsafüzér elimádkozása után nemzetközi Szentmisén és Szentségimádáson veszünk részt. Az esti órákban 21h-kor kezdődik a Szentségimádás, amelyen mindenki eldöntheti, hogy részt szeretne-e venni vagy inkább lepihen a hosszú egésznapos séta után.

3. nap: Reggel a Krizevac-hegyére, indulunk a keresztutat járni. A keresztút, amely a világ egyik legnehezebb útja a leírások és összehasonlítások alapján, éles kövek között halad az 540 méteres magasságba. Az út végén a 15. stációnál találhatjuk Slavko Barbaric atya sírját, aki a templom plébánosa és a látnokok gyóntatója volt, minden pénteken megtette ezt a keresztutat, amikor is utolérte a halál, itt emlék helyet állítottak tiszteletére. Délután szabadprogram Medjugorjéban. Este Rózsafüzér imádság és nemzetközi Szentmise, utána elmélkedés.

4. nap: Délelőtt látogatást teszünk Petar atyánál a Vitinai templomban, aki a mai napig a látnokok lelki vezetője és gyóntatója, neki mindig vannak személyes üzenetei a magyar zarándokok részére. A Szentmise vagy rövid elmélkedés után busszal Mostarba megyünk. Rövid sétát teszünk az Óvárosban, megnézzük a Neretva folyó felett átívelő híres Öreg-hidat, melyet Csontváry Kosztka Tivadar festményéről ismerhetünk, mely egyben a város jelképe is. Áthaladunk rajta és megtekintjük a híres bazársort. Délután 18h-tól részt veszünk a Rózsafüzér imádságon és a nemzetközi Szentmisén, utána elmélkedés, imádság.

5. nap: Reggel hálaadó Szentmisét követően hazaindulunk Mostaron, a lélegzetelállító Neretva-völgyén és Szarajevón keresztül, az esti órákban érkezünk Budapestre.



Minden nap este közös nemzetközi program van a templom mögötti szabadtéri oltárnál:

17.30 h-tól Rózsafüzér imádság

18 h-tól Nemzetközi Szentmise

19 h-tól 7 miatyánk, 7 üdvözlégy, 7 dicsőség ima, kegytárgyak megszentelése

20 h-tól elmélkedés a ferences testvérek vezetésével

21 h-tól szentségimádás csütörtök esténként


Fontos: A templom környékén az előadások, elmélkedések, szentségimádás alkalmával magyar fordításra lesz lehetőség egy megadott frekvencián, amelyet rádión keresztül mindenki tud fogni, ezért fontos, hogy a testvérek hozzanak magukkal kis rádiókészüléket vagy fülhallgatót, amellyel telefonon keresztül is elérik az adást.


Bosznia-Hercegovinába csak az új, kártya típusú személyi igazolvánnyal, vagy érvényes útlevéllel lehet utazni. A határon a régi, könyv formátumú személyi igazolványt nem fogadják el.


A ki- és a hazautazás útvonala azonos, ezért nyílik lehetőség le és felszállásra a következő helyeken:

Dunaújváros, M6 Újvárosi pihenő (ÖMV kút)
Paks, M6 Paksi pihenő (Shell kút)
Mohács, Tesco parkoló

Irodánkban köthető biztosítás: 

EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége: 2.500 Ft/főtől


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Zarándoklatunk a Mária Út és az MTDMSZ Nonprofit Kft szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

2020.10.21. 04:00 - 25. 23:00