×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Somogy megye rejtett kincsei

Időpontja: 2020.05.24. 07:00 - 19:00
, 2020.02.27. 14:38, szerző: sodi

Gyugyi keresztut

ELMARAD!
Ünnepeljük Urunk mennybemenetelét a Somogyi dombok között!

Időpont: 2020.05.24 vasárnap

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel, lelkivezetővel

Részvételi díj: 7. 900 Ft/fő, mely tartalmazza a buszos utazás költségét, lelki és csoportvezetést, illetve egy tál, helyi alapanyagokból főzött gulyást.

 

Tervezett program:

Utunk első állomása Somogyvár. A településen megtekintjük Szent László királyunk által 1091-ben alapított - romjaiban is lenyűgöző - bencés apátságot, amely fénykorában a francia, és magyar kultúra páratlan ötvözete volt.

A király a Szent Egyed-monostort a franciaországi Saint-Gilles-du-Gard bencés szerzeteseivel népesített be.

Az 1972-ben elkezdődött feltárási munkák csaknem húsz évet vettek igénybe.

A feltárt rom - Pusztaszer és Mohács után - nemzetünk harmadik történelmi emlékhelye 1983 óta.

Somogyvártól néhány percnyi utazás érkezünk Gyugyra.

A honfoglaláskor és az azt követő évszázadokban hatalmas dió erdők voltak a vidéken. Honfoglaló őseink a diófát „gyugy”-nak hívták, ezt őrzi a település neve is.

A katolikus templom 900 éves, az Árpád-korban épült, romanika stílusban. A „Gyugynak harangot hozott a víz” legenda miatt lett Gyugy búcsújáró hely.

A véletlennek és az isteni gondviselésnek köszönhetően fennmaradt Árpád-kori templom tatarozásakor egyre szebb, és szebb ép részletek kerültek elő.

Somogy megye legnagyobb búcsújába hív és vár minket nagy szeretettel Gyugy polgármestere.

Az ünnepi szentmise előtt mutatja be nekünk az országban egyedülálló 21 állomásból álló emlékösvényt, és az Örökkévalóság parkját.

 

A búcsús program része egy agapé is, ahová szintén meghívása van a Mária Út Egyesület zarándokainak.

 

A színes búcsús forgatag fáradalmai után, késő délután indulunk vissza Budapestre. Érkezés az esti órákban.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Zarándoklatunk a Mária Út és az MTDMSZ Nonprofit Kft szervezésében,

a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

 

További információ:

Molnár Anikó: +36 30 171 9377, Perczel Éva: +36 30 165 4536

Jelentkezés: ITT

2020.05.24. 07:00 - 19:00