×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Kassa, Jászó: két csoda egy nap alatt

Időpontja: 2020.07.26. 07:00 - 19:00
, 2020.02.18. 13:54, szerző: sodi

Kassa

“Meg kell örvendeztetnünk az embereket” – vallotta Árpád-házi Szent Erzsébet. Ezzel a zarándoklattal mi is szeretnénk megörvendeztetni zarándok testvéreinket!

Időpont: 2020 július 26 vasárnap

Utazás: légkondicionált kényelmes autóbusszal, csoportkísérővel, lelkivezetővel

Ellátás: nincs 

Részvételi díj: 9.900.Ft/fő amely tartalmazza a buszos utazás, csoport és lelkivezetés költségét.

 

Program:

Indulás Budapestről a kora reggeli órákban.  Utazás Kassára, ahol gyalogos városnézés keretében megtekintjük Kassa főterét, a Szent Erzsébet Székesegyházat, Rákóczi kriptáját, az Orbán-tornyot, a Szent Mihály kápolnát, a Nemzeti Színházat és a Thurzó-ház épületét.

Délben magyar nyelvű szentmisén veszünk részt a Szent Erzsébet székesegyházban, majd Márti néni (ő a templom sekrestyése) vezetésének köszönhetően alaposan megismerhetjük a kassai Dóm épületét.

Rövid szabadidő, étkezési lehetőség, majd tovább utazás Jászóra.

Itt is kihagyhatatlan építészeti, és történelmi ritkaságot keresünk fel!

Legalább négyszer szinte teljesen elpusztult, majd mindannyiszor újjáépült Jászó építészeti ékessége a nemzeti kulturális műemlékek közé sorolt barokk premontrei kolostor komplexum.

A jászói premontrei kolostort a 12. században Könyves Kálmán király alapította. A középkorban országos jelentőségű hiteleshely (ma ezt közjegyzőnek mondjuk)  amelyet még a 17. században is tornyokkal erődített fal övezett. 

A kolostort 1766-ban a régebbi gótikus épület helyére építették. 

Különlegesen értékes a templom gazdagon díszített barokk belső tere, a könyvtár és a fennmaradt francia kert.

Hazafelé Miskolc érintésével érkezünk Budapestre a forgalomtól függően az esti órákban.

Az esetleges  programváltozás jogát fenntartjuk.

 

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ:

Molnár Anikó: +36 30 171 9377, Perczel Éva: +36 30 165 4536

Jelentkezés: ITT

2020.07.26. 07:00 - 19:00