×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Nagyböjti zarándoklat Mariazellbe

Időpontja: 2020.03.27. 07:03 - 29. 19:00
, 2020.02.14. 16:03, szerző: sodi

Mariazell

Zarándoklat Mariacelltől Kiscellig.

Időpont: 2020. 03. 27-29 péntektől vasárnapig

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel és lelkivezetővel

Szállás: kollégiumi elhelyezés (2 ágyas-fürdőszobás szobákban)

Étkezés: félpanziós ellátás

Részvételi díj: 34.900 Ft/fő, mely tartalmazza a szállást, félpanziós ellátást, buszos utazást és a zarándok idegenvezetést
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek árát (max. 50€ ), adományokat és a biztosítás költségét.

Tervezett program:
1. nap: útitervünkben szereplő állomások Pannonhalma-Fertőd-Sopron. A pannonhalmi Főapátság megtekintése után Fertőd felé indulunk tovább, ahol az Esterházy kastély termeit csodáljuk meg, majd a kastélyparkban lévő Muzsika Házát.
Soproni városnézésünk sem marad el, sőt, akinek kedve és ereje marad még egy Sopron by night programot is beiktathat. Szállás és vacsora Sopronban.
2. nap: a korai reggeli után irány Mariazell! Ezt a napot arra szánjuk, hogy minél jobban megismerkedjünk a várossal és a kegytemplommal, ahol délután magyar nyelvű szentmisén veszünk részt. Helyi idegenvezetőnk 1,5-2 órás gyalogos túrán meséli el a hely történetét, magyar vonatkozású eseményei, emlékeit. Este vacsora és szállás ismét Sopronban.
3. nap: ismét átlépünk a határon, mert ha már erre járunk nem hagyhatjuk ki Doborjánt és a Liszt Ferenc Múzeumot, ahol a múzeumi tárlatvezetésen kívül talán egy kis muzsikát is hallgathatunk. Celldömölk felé útba esik az impozáns lékai vár, amely egyedülálló környezetben, történelemmel átitatott múlttal és helyen, az Írottkő Natúrpark gyönyörű tájába beágyazva várja az idelátogatókat. Zarándoklatunk utolsó állomása Celldömölk, avagy más néven Kiscell. Első fennmaradt írásos említése 1252-ből való, de ennél nyilván korábbi eredetű a kis-máriacelli búcsújáróhely története, amely szorosan kapcsolódik a dömölki apátság történetéhez. A szerzetesek szorgos munkája révén az ősi templom búcsújáróhellyé vált, ahová nem kis számban sereglettek a környező vidék Mária-tisztelői. A kegytemplomban szentmisén veszünk részt, majd a templom lelkes önkéntes vezetője fogja bemutatni hazánk és Vas megye egyik legnagyobb büszkeségét. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Irodánkban köthető biztosítás: EUB Nívó csoportos utasbiztosítás költsége: 1 500 Ft/főtől EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás költsége: 2 900 Ft/főtől

Zarándoklatunk a Mária Út és szerződött partnere az MTDMSZ Nonprofit Kft Utazási Iroda szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ telefonon: hétfőtől péntekig 9-15 óra között: Perczel Éva: +36 30 165 4536, Molnár Anikó: +36 30 171 93 77

Jelentkezés: ITT

2020.03.27. 07:03 - 29. 19:00