×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Csehországi zarándoklat

Időpontja: 2020.08.20. 05:00 - 23. 00:00
, 2020.02.11. 15:31, szerző: sodi

praga

Hosszúhétvégi zarándoklat Csehországban

Időpont: 2020.08.20-23 (4 nap/3 éj)

Utazás: légkondicionált autóbusszal, lelki és idegenvezetővel

Szállás: 3* szállodai elhelyezés 2 ágyas fürdőszobás szobákban

Ellátás: reggeli Indulás: 05:00 Budapest,Hősök tere

Program:
1. nap: Indulás Budapestről a reggeli órákban, utazás az M1-es autópályán Csehországba.
Zarándoklatunk első állomása az ország második legnagyobb városa, Brno lesz. Óvárosi sétánk legfontosabb állomása a Szent Péter és Pál katedrális, melyet a város jelképeként tartanak számon.
Szentmise és szabadprogram után a hangulatos Telcbe utazunk. A 16. századi főteret késő gótikus és reneszánsz házak ölelik körül, nem véletlenül szokták a települést a „cseh városok fehér gyöngyszemének” nevezni. Rövid belvárosi séta után a Prága külvárosában található szálláshelyünkre utazunk (3 éj).

2. nap: A napot a „száztornyú” Prágában töltjük. Programunk kezdetén szentmisén veszünk részt a kármelita templomban, ahol a Prágai Kis Jézus kegyszobrát őrzik. Egész napos városnéző sétánk főbb állomásai a Prágai vár (Hradzsin) a Szent Vitus székesegyházzal és az Arany utcácskával, a Károly híd, az Óváros tér (Orloj) és a Vencel tér lesznek.

3. nap: Reggel a Pribram városa feletti dombon található Szent Hegy zarándokhelyre indulunk. Az Európa szerte ismert Mária kegyhelyen az első templomot a 14. században emelték, mai formáját a 17. században nyerte el. Szentmisén veszünk részt a pompás barokk bazilikában, melynek legfőbb kincse a Szenthegyi Szűz Mária csodatevő szobra.
Délutáni úti célunk Plzen városa lesz, azon belül is az 1842-ben alapított Pilsner Urquell sörfőzde. Látogatásunk során megismerkedünk a sörgyártás folyamatával, titkaival és összetevőivel, és természetesen a látogatás végén a kóstolás sem marad el.

4. nap: Zarándokutunk utolsó államosa Kutná Hora lesz. A város a középkorban ezüstbányái révén rendkívüli gazdagságra tett szert, ekkor épült a bányászok patrónusának szentelt Szent Borbála katedrális, mely Európa egyik legszebb gótikus temploma.
Szentmise, majd szabadprogram (mely során az érdeklődőknek lehetősége lesz felkeresni a sedleci
Mindszentek temetőkápolnáját, melynek belső díszítése emberi koponyákból és csontokból készült az emberi élet mulandóságára való emlékeztetésként.) Hazautazás, érkezés Budapestre az esti órákban.

Részvételi díj: 64.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a szállást 3 éjszakára reggelivel, valamint a zarándok- és idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és az adományok költségét, mely előre láthatólag 1200 CZK/ fő. Vacsora felár: 12.000 Ft Egyágyas felár: 18.000 Ft
Biztosítás:
A részvételi díj nem tartalmazza a Baleset- Betegség- és Poggyász biztosítást, melynek megkötése kötelező! A kombinált útlemondási és utasbiztosítás megkötése ajánlott, mely a jelentkezéstől az utazás megkezdéséig biztosítja a résztvevőt. Útjainkhoz az Európai Utazási Biztosító biztosításait ajánljuk: EUB Nívó csoportos utasbiztosítás: 2.000 Ft/fő EUB kombinált útlemondási és Nívó utasbiztosítás: 4.600 Ft/fő

Jelentkezés: ITT

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és a Via Sacra utazási iroda szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ: Perczel Éva +36-30-165-45-36 és Molnár Anikó +36-30-171-93-77

2020.08.20. 05:00 - 23. 00:00