×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

2 napos buszos felvidéki zarándoklat

Időpontja: 2020.06.20. 07:00 - 21. 19:00
, 2020.02.11. 14:51, szerző: sodi

bacsfaikegykep

Felvidéki zarándoklat a missziós kereszt nyomában.

Időpont: 2020.06.20-21.

Utazás: kényelmes autóbusszal, lelki és idegenvezetővel

Szállás: 2* szállodai elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió

Program:
Június 20. szombat: Zarándoklatunk első állomása Győr, ahol megnézzük a székesegyházat, megismerkedünk a könnyező Ír Madonna történetével.
Utunkat Pozsonyban folytatjuk. Ez a város az egyik legkorábbi magyar királyi vármegye-székhelyünk volt, várispánságát még Szent István király alapította. Sétálunk a Várnegyedben, imádkozunk a gótikus koronázó templomban, a Szent Márton-dómban.
Ebéd egyénileg.
Délután Máriavölgybe érkezünk (keresztút, kálvária, Szentkút, Templom).
Este a szállás elfoglalása, vacsora és egy kellemes beszélgetés zárja a napot.

Június 21 vasárnap: Közös reggeli után Csallóközcsütörtökre indulunk, ahol a XIII századi Szent Jakab templomot keressük fel, amely külső megjelenésében romanika, és gótika stílus jegyeit viseli.
Szentmihályfán a XIV századi gótikus templomban ismerkedünk meg a különleges Szent László-legendával. A templombelső freskódísze két korszakban készült, 1370-ben és az 1520-as években. Közülük a legértékesebb a Szent László-legenda üldözés, birkózás és lefejezés jelenetét bemutató képsora. Az alsó sorban pedig az Utolsó ítélet egyik gótikus stílusú jelenete látható, a templom védőszentjének, a lelkeket mérlegelő Szent Mihálynak az alakjával.
Zarándoklatunk következő állomása Egyházgelle. Szent Péter és Pál apostolok tiszteletére szentelt római katolikus templom a 13. században épült, létét először egy 1253-ból származó oklevél említi. Kertjében a "Meg nem született gyermekek emlékműve" áll.
Napunk csúcspontja Bacsfa, ahol a Páduai Szent Antal ferences templomban ünnepi főpapi szentmisén veszünk részt.

Főcelebráns: Őem. Dr. Erdő Péter, bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek

A szentmise után szentségi körmenet, szentségi áldás és ereklyetisztelet (a kegykép véres könnyei előtt tiszteleghetnek hívek (305. évforduló)
Jelen lesz a NEK misszióskeresztje!
Ha időnk engedi, résztveszünk a kegytárgyak megáldásán, Mária-köszöntőn, lorettói litánián. Budapestre a késő esti órákban érkezünk.

Részvételi díj: 27.900 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét, a csoportkísérést és lelkivezetést, szállást, félpanziós ellátást. A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek, fakultatív költségek árát, és az utasbiztosítást, amelynek kiváltása kötelező ( 500.-Ft/fő/nap)

Jelentkezés: ITT

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ: Perczel Éva +36-30-165-45-36 és Molnár Anikó +36-30-171-93-77

2020.06.20. 07:00 - 21. 19:00