×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Nyári zarándoklat Melkbe

Időpontja: 2020.08.01. 06:00 - 22:00
, 2020.08.02. 10:16, szerző: sodi

Melk

Zarándokoljunk Wachau völgyén keresztül a csodás Melkbe!

Időpont: 2020.08.01

Utazás: kényelmes autóbusszal, lelki és idegenvezetővel

Ellátás: önellátó

 

Melk egy idilli osztrák kisváros mesés környezetben, amelyet egyszer mindenkinek

látni kell. A város az alsó-ausztriai térségben, a Duna mentén fekszik. Legfontosabb

látnivalója a Duna fölött fekvő, barokk stílusú bencés apátság.

A Szent Benedek-rendi melki apátság az osztrák barokk egyik leglátványosabb

épülete, ahol 1089 óta élnek szerzetesek. A kiemelkedő építészeti kincs világhírű, és az UNESCO Világörökség része. A Melki apátság kulturális és spirituális központ is egyben, világhírű kolostori könyvtárral, pompás díszítésű templommal,

felbecsülhetetlen egyházi kincsekkel és hatalmas angol parkkal. 

 

Tervezett program:

Kényelmes autóbusszal az M1-es autópályán, egy rövid pihenővel utazunk Spitz an der Donau-ba az ausztriai Dunakanyar egyik legszebb településére. Könnyű sétánk alkalmával megcsodáljuk a település jelképét az Ezer-puttonyos-hegy szőlőtőkékkel borított halmát, a középkori várromot, a csodás gótikus templomot és a több száz éves házacskákat.

Amit nem láttunk gyalog, megnézzük hajóról! Vízreszállunk és lehajózunk egy panoráma séta hajóval Melkbe. A 20 km-es vízi út során álmélkodhatunk a táj építészeti és természeti szépségeiben.

Érkezésünk után Melkben igeliturgián veszünk részt, majd magyar nyelvű idegenvezetéssel belépünk az ezeréves apátság falai közé.

Az épület és tárlatvezetés után lesz még egy kis időnk megcsodálni az apátság angol parkját, majd buszra szállunk és hazaindulunk Budapestre.

Érkezés az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

 

Részvételi díj: 14.900 Ft / fő + 14 Euro (belépőjegy) és 16,65 Euro (hajóút)

A részvételi díj nem tartalmazza: az ellátást, a baleset- betegség- és

poggyászbiztosítást, amelynek megkötése kötelező!

 

Jelentkezés: ITT

 

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

 

További információ:

Molnár Anikó: molnar.aniko@mariaut.hu +36-30-171-93-77

2020.08.01. 06:00 - 22:00