×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

II. Zsámpár László gyalogos Emlékzarándoklat

Időpontja: 2020.07.02. 11:46 - 04. 00:00
, 2020.01.17. 11:46, szerző: sodi

20110818SzarligetZsambek_4.JPG

A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület zarándoklatot indít a néhai Zsámpár László zarándoktársunk emlékére.

Zarándoklat útvonala:

1. nap: Szentgotthárdról Maria Bilden keresztül St. Martin faluig megyünk Ausztriában.

2. nap: St. Martintól az osztrák – magyar – szlovén hármashatárt érintve Szlovéniába megyünk. Szlovéniában Grad városkát érintjük és estére Markovci faluba érve ott éjszakázunk.

3. nap: reggel Markovciból indulva már Magyarországon zarándokolva Kétvölgy – Apátistvánfalva községeket érintve érünk vissza Szentgotthárdra.

Tudnivalók

A zarándoklat időpontja: 2020. július 2-től 4-ig.

Az út hossza: 90km

A gyalogos zarándoklat augusztus 8-án csütörtökön reggel 6 órakor indul Szentgotthárdról a Barokk templomtól és szombaton ide is ér vissza. Csomagjainkat kísérőautó viszi, így a gyalogosoknak csak a legszükségesebb dolgokat kell hátizsákban vinniük. A kísérőautóval naponta többször találkozunk, így lehet italt (ásványvizet) vételezni. Ennek megfelelően a gyalogosoknak csak a következő néhány órára szükséges mennyiségű vizet kell magukkal vinniük a hátizsákban az esőkabát mellett. Hosszabb megállás reggelizés illetve ebéd miatt, rövidebb pihenők 1-2 óránként lesznek. A megteendő távolság 90 km, a leghosszabb szakaszon egy nap alatt kb. 40 km-t teszünk meg. Reggelenként az indulás a hajnali órákban történik. Mindhárom napon szentmisén veszünk részt.
Szállások: első este (Ausztriában) tűzoltó szertárban, második este (Szlovéniában) iskolában lesz. Mindkét helyen van tisztálkodási lehetőség. Hálózsákot, matracot (kempingmatrac, felfújható matrac, polifoam stb.) mindenki hozzon magával, természetesen az autók hozzák ezeket.
Út közben van vásárlási lehetőség bár az érintett települések többnyire kis falvak így nyitva tartásukat és a bolti kínálatukat ehhez kell érteni. Étkezésről minden résztvevő maga gondoskodik. Italt (vizet) a szervezők biztosítanak.
Szombaton Szentgotthárdra visszaérve keresztutat járunk a Boldog Brenner János zarándokúton, felkeressük a Brenner kápolnát majd a szentgotthárdi Nagyboldogasszony templomban tartjuk a záró szentmisénket este 7 órakor.
Összességében a zarándoklat átlagos fizikai állóképességet igényel, de csak egészséges, gyalogláshoz illetve mozgáshoz szokott embereknek ajánlott, viszont nem számít különösebben nehéznek.

A zarándoklaton MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT, a szervezők ilyen szempontból felelősséget nem tudnak vállalni a résztvevőkért.

A zarándokok a következő dolgokat hozzák magukkal: kényelmes cipőt (lehetőleg gyaloglócipőt, túrabakancsot – semmiképpen nem ajánlott utcai cipő, magas sarkú cipő. Tapasztalat, hogy a lábméretnél eggyel nagyobb méretű cipő a legcélszerűbb), zoknit, hátizsákot, esőkabátot, műanyag tányért, evőeszközt, poharat, sapkát, kendőt vagy kalapot, hálózsákot, matracot (kempingmatrac, felfújható matrac), váltóruhát, szőlőcukrot, tűt, nem műszálas cérnát, leukoplasztot, sebhintőport, gyógyszereket (széntabletta), egyéb sebkezeléshez szükséges dolgokat. útlevelet vagy személyi igazolványt, továbbá európai biztosítási kártyát. (Csak ennek birtokában kapható Ausztriában ingyenes egészségügyi ellátás. Kiváltásához szükséges további információk ezen a linken találhatók.) annyi élelmet, hogy csütörtöktől szombatig kitartson.

Kérjük, hogy minden holmira írjátok rá a neveteket!

2020.07.02. 11:46 - 04. 00:00