×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Tanulj zarándokolni!

Időpontja: 2020.06.12. 18:00 - 21. 10:00
, 2020.01.14. 14:06, szerző: sodi

zarándok3 jó méret

E zarándoklat után felkészülten indulhatsz el saját zarándoklatodra!

Aki egyedül nem mer még elindulni zarándokúton, de érzi, hogy lelke már legszívesebben úton lenne, az itt megtapasztalhatja és megtanulhatja a zarándoklat alapjait.

Amit megtanulhatsz az úton:

  • Zarándokút szervezése
  • Felszerelés kialakítása
  • Tájékozódás
  • Úton lévő feladatok gyakorlati megoldásai

Kizárólag olyanok jelentkezését várjuk, akik a teljes útszakaszon tudnak a csoporttal tartani.

Indulás előtt két alkalommal találkozik a teljes csapat.:

  • 1 alkalommal: Bemutatkozunk egymásnak, megbeszéljük a felszerelést, útvonalat, szállást, étkezést, az         út- és a csapat játékszabályait.
  • 2 alkalommal : Felmerülő kérdésekre választ és megoldást keresünk

Zarándokút útvonala:
Esztergom Márianosztra Kemence Patak Csesztve Szécsény Mátraverebély- Szentkút Mátraszentistván

Napi távok: 20-25 km.

Csapat létszám maximum: 14 fő

Az út díja: 37 000-Ft, ami a szállásokat fedezi.

Utazást, felszerelést, étkezést mindenki magának biztosítja.

Kívájuk, hogy legyél kíváncsi magadra, legyél kiváncsi a zarándokútad megtapasztalásaira.

Jelentkezés a szervezőnél Dávid Zsuzsánál a davidzsuzsa73@ gmail.com e-mail címen lehet. (Tárgyba kérjük feltüntetni : JELENTKEZÉS ZARÁNDOKÚTRA)

2020.06.12. 18:00 - 21. 10:00