×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

3 Szentkút Zarándoklat

Időpontja: 2020.06.26. 07:00 - 28. 19:00
, 2020.01.10. 13:25, szerző: sodi

3szentkút

Szeretettel hívunk mindenkit a „3 szentkút” zarándoklatra, melyet a Mária Út Bodajk - Csatka - Jásd útvonalán hoztunk létre 2018-ban.

Részletes program:

1. nap:
A bodajki kegytemplomtól és kálváriától indulva, a festői Gaja-szurdokon keresztül, Balinka és Nagyveleg érintésével érkezünk meg Súrra.

2. nap:
A második nap útvonala először a csatkai kegytemplomhoz és szentkúthoz vezet, majd hegyes-dombos tájon, Csetény felé haladva (ha az idő engedi, a Római-fürdőn át) jut el a jásdi szentkúthoz.

3. nap:
A Tűzköves-árok felé, majd Isztimér és a fehérvárcsurgói tó melletti dombok mentén érkezünk vissza a bodajki kegytemplomhoz. 

Táv:  kb. 85 km.

Célunk, hogy adja meg ez a három nap mindannyiunknak, hogy:
- el tudjunk csendesedni,
- jobban tudjunk Istenre figyelni,
- több időt tölthessünk Máriával, majd visszatérve környezetünkbe, a családban, a munkahelyen, az egyszerű hétköznapokon is szebbé, mosolygósabbá tudjuk tenni a körülöttünk élők napjait!

Ellátás:
A szállás a pénteken este a Súron; szombaton Jásdon lesz. Pénteken és szombaton meleg vacsora várja a zarándokokat, napközben pedig a reggelinél közösen elkészített ennivalót fogyasztjuk. A programot megelőző este a fehérvárcsurgói Kaszap Központban tudunk szállást biztosítani azoknak, akik az erre vonatkozó igényüket előre jelzik (ennek költséget mindenki maga fedezi).

Részvételi díj: 23 000 Ft/fő

Maximális létszám: 25 fő

jelentkezési határidő: 2020. június 10.

Jelentkezéshez kattintson IDE!

A jelentkezést követően egy újabb levélben küldünk tájékoztatást a további tudnivalókról!

További részletes információ kérhető: Wéningerné Éva Tel.: 20/431 2302 | Email: 3szentkut@gmail.com

2020.06.26. 07:00 - 28. 19:00