×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Zarándoklat a vörsi betlehemhez

Időpontja: 2019.12.15. 06:15 - 21:00
, 2019.10.17. 11:07, szerző: sodi

Andocs-Vörs zarándoklat

Zarándoklat a világ legnagyobb templombelsőben felépített betleheméhez. Zarándoklat fővédnöke: Varga László megyéspüspök

Időpont: 2019 december 15 advent 3. vasárnapja

Utazás: autóbusszal, lelki vezetővel

Ellátás: egyénileg

Részvételi díj: 9.900 Ft/fő, amely tartalmazza az utazást, - és lelkivezetést. A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek árát, adományok összegét.

Indulás: 6.15 Budapest - Blaha Lujza téri parkoló

Tervezett program:
Zarándoklatunk állomásai a Kaposvári Egyházmegye területén találhatók. Nagy örömünkre szolgál, hogy a program fővédnökségét Varga László a Kaposvári Egyházmegye püspöke, és a Kaposvári Egyházmegye vállalta!
Utunk első kiemelkedő látnivalója Andocs lesz. Az idén teljesen felújított kegytemplom, hazánk egyik legrégebbi, és legismertebb búcsújáró helye. Nem hagyhatjuk ki az egyedül álló Mária-ruhák Múzeumát sem, ahol egy 200 darabos gyűjteményt láthatunk, amely a 700 éves Mária szobor öltöztetését szolgálja. Amennyiben időnk engedi ellátógatunk Zamárdi - Kisboldogasszony templomba. Rövid templomi látogatás után szabadidő, étkezési lehetőséggel.
Utunk célállomása Vörs, ahol idén 71. alkalommal állítja fel a falu apraja-nagyja a világ legnagyobb templombelsőben megcsodálható betlehemét. A 14 órakor kezdődő szentmise után ünnepi műsorral kedveskednek az idelátogató vendégeknek, zarándokoknak. Hazafelé Siófokon lesz egy rövid megállónk, ahol az adventi vásárban forralt borozással zárjuk napunkat.

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

JELENTKEZÉSÉRT KATT IDE!

További információ: www.mariaut.hu Perczel Éva: perczel.eva@mariaut.hu +36 30 165 45 36 Molnár Anikó: molnar.aniko@mariaut.hu +36 30 171 93 77

2019.12.15. 06:15 - 21:00