×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Lelkigyakorlat párkeresőknek és a nemzeti összetartozást kifejező zarándoklat Böjte Csabával

Időpontja: 2019.10.10. 07:00 - 12. 19:00
, 2019.09.27. 11:52, szerző: sodi

böjte

Szeretettel várunk minden párkeresőt és párt, hogy Böjte Csaba vezetésével önmagunkat és egymást is jobban megismerjük.

Tervezett program:

2019. október 10. csütörtök:

16.30-kor indul a zarándokbuszunk Budapestről, a Mária Rádió elől (Gogol utca 28.), szálláshelyünkre, a székelyhídi Gyermek Jézus Otthonba, ahol meleg vacsorával várnak bennünket.

2019. október 11. péntek:

délelőtt mise, reggeli
1. beszélgetés: önismeret.
Délután 2. beszélgetés: zsákutcák a szerelemben, egyéni beszélgetések Csaba testvérrel valamint ismerkedés a gyermekotthon lakóival, életükkel.
Este: vacsora, 3. beszélgetés: hogyan lehet a másik embert jobban megismerni.

2019. október 12. szombat:
reggeli után indító gondolatok, ima és áldás, majd a gyermekotthon lakóival közösen indulunk zarándoklatunkra, Székelyhídról Álmosdra Csaba testvér vezetésével.
Táv: 15km.

Utunk alapvető célja a közösségépítés és a közös lelki élmény lesz. A zarándoklat során rövid pihenőt teszünk Álmosd határában a Bocskai emlékműnél. Álmosdra Kölcsey Ferenc szülei házába érkezünk, ahol szabadtéri misét követően, megtekintjük az emlékházat. Rövid séta után fogyasztjuk el közös bográcsos ebédünket, majd buszra szállunk és Budapestre indulunk.

Részvételi díj: 21.900 Ft, mely tartalmazza az autóbuszos utazás, a lelkigyakorlat, 2 éj szállás, 2 napi félpanziós ellátás és a zarándoklat költségét.

Ha szeretnél a lelkigyakorlaton és a zarándoklaton részt venni, ITT regisztrálj. Erre azért kérünk, mert a létszám korlátozott (max. 25 fő). A jelentkezést a részvételi hozzájárulás beérkezési sorrendjében tudjuk figyelembe venni. Kérjük csak akkor jelentkezz, ha részvételi szándékod erős és biztos.

További információ: Molnár Anikó (molnar.aniko@mariaut.hu vagy a +36 30 171 9377).

2019.10.10. 07:00 - 12. 19:00