×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Bűnbánati zarándoklat Böjte Csaba vezetésével

Időpontja: 2019.08.17. 09:00 - 16:00
, 2019.07.19. 08:43, szerző: sodi

bűnb

Bűnbánati zarándokutat szervezünk Visegrádra. Szeretnénk a kiengesztelődés útján elindulni egy békésebb, tisztább, igazabb világ felé.

REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT ZARÁNDOKLAT! REGISZTRÁLNI AZ ALÁBBI ÜRLAP SEGÍTSÉGÉVEL AUGUSZTUS 13-ÁN ÉJFÉLIG LEHET! A REGISZTRÁCIÓ A SKANZENBE VALÓ INGYENES BELÉPÉST SEGÍTI.

Programterv:

Érkezés egyénileg Szentendrére.
9.00 Gyülekezés, regisztráció; Szentendre,  Skanzen (Szentendre, Sztaravodai út 75, 2000), Szent Anna kápolna (Kis Alföld tájegység) 
9.30 Indító gondolatok,összeismerkedés, ima, áldás
10.00 Indulás
kb.12.00-12.30 Csatlakozási pont, pihenő: Pilisszentlászló Szent László Plébánia (Szabadság tér 2.)
16.30 érkezés Visegrádra, a Keresztelő Szent János templom melletti "piac térre" (Fő utca 40.melletti tér)
17.00 záró mise a Szent János templomban, utána kötetlen beszélgetés-agappé a "piac téren".

Hazautazás 18.00 után egyénileg.

További információk:

1. Érkezés gépjárművel. Parkolás:
Lehetőség van a skanzen főbejáratánál lévő nagy, fizetős parkolóban parkolni.  A parkoló nyítvatartása a zarándokok részére biztosított, így bármikor érkeznek vissza Visegrádról, a biztonsági szolgálat lehetővé teszi a gépjárművek távozását. Belépés a skanzen területére a főbejáraton keresztül. A főbejáratnál megtalálható információs pultnál (nem a pénztárnál) kell a nevet bediktálni és, hogy a Böjte Csaba által vezetett zarándoklatra jött.

2. Érkezés gyalog-tömegközlekedéssel:
Belépés a skanzen területére a főbejáraton keresztül. A főbejáratnál megtalálható információs pultnál (nem a pénztárnál) kell a nevet bediktálni és, hogy a Böjte Csaba által vezetett zarándoklatra jött.

3. Ajánlott felszerelés:
Időjárásnak megfelelő kényelmes ruha, kalap, túrázásra alkalmas cípő, enni és a melegre való tekintettel jelentősabb menniységű inni való, térkép, telefon,naptej.

Táv: 14.9 km 

Útvonal tervért KATT IDE!

útvonal

FELHÍVÁSOK:

1. KÉRÜNK MINDEN ZARÁNDOKOT, HOGY UTUNK SORÁN HÍVJUK FEL A FIGYELMET A KÖRNYEZETTUDATOSSÁGRA, TARTSUNK BŰNBÁNATOT A TERMÉSZET ELLEN ELKÖVETETT KÁROKOZÁS MIATT!
2. ENNEK JELEKÉNT KÉRÜNK MINDEN RÉSZTVEVŐT, HOGY ZÖLD RUHÁBAN VEGYEN RÉSZT A ZARÁNDOKLATON!
3. Kérjük, hogy a zarándoklat során mindenki ügyeljen a tisztaságra, ne szemeteljünk, az agappék során használjuk saját kulacsunkat, kerüljük a felesleges műanyagpohár használatot!
4. Kérünk mindenkit, hogy a kiírt időpontokat tartsa szem előtt!
5. Kérjük, hogy a zarándoklat során mindenki tartsa tiszteletben más méltóságát, vallási és nemzeti hovatartozását. A zarándoklat vezetője jogosult a méltatlan magatartást tanusító zarándokot kizárni a zarándoklatból.
6. Kérjük, hogy a zarándokok nagy számára tekintettel mindenki előzetesen tanulmányozza az útvonalat, az esetleges eltévedések elkerülése érdekében!
7. FELHÍVJUK A FIGYELMET, HOGY MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT A ZARÁNDOKLATON!


Aki nem szeretne, vagy nem tud végig jönni a zarándoklaton Pilisszentlászlón közlekedő helyközi bussszal visszajuthat Szentendrére.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

További részletes információ: Galgócziné Szabó Zsófia (+36 30 277 1599; info@mariaut.hu)

Jelen regisztráció elfogadásával a résztvevők hozzájárulásukat adják, hogy adataikat a Mária Út Közhasznú Egyesület a jogszabályoknak megfelelően kezelje és tárolja.

2019.08.17. 09:00 - 16:00