×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Báta Szent Vér kegyhely Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe dr. Erdő Péter bíborossal

Időpontja: 2019.09.14. 08:00 - 19:00
, 2019.07.08. 11:09, szerző: sodi

bátajó

Zarándoklat a felújított Szent Vér Kegyhelyre, Erdő Péter bíboros miséjére.

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel

Részvételi díj: 8. 990 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást, idegen- és lelkivezetést.

Indulás: 8,00 Budapest

Tervezett program:
Közös zarándoklatunk első állomása Szekszárd, ahol a város nevezetességeit tekintjünk meg. (Garay tér, Babits ház, Bencés apátság romjai) Útban Báta felé, megállunk Sárköz leghíresebb tájházánál, Decsen.
Kora délután érkezünk Bátára, hazánk egyetlen Szent Vér kegyhelyére, melyet frissen újítottak fel. Vezetett szentségimádásba, rózsafűzér imádságba kapcsolódunk be, majd délután szentmisén, illetve eucharisztikus körmeneten veszünk részt.

A szentmisét bemutatja: dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek.

A Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe 335. szeptember 13-ára nyúlik vissza, amikor Jeruzsálemben felszentelték a bazilikát, amelyet Nagy Konstantin császár emeltetett Krisztus sírja fölé. A Szent Keresztet Nagy Konstantin császár édesanyja, Szent Ilona találta meg Jeruzsálemben. A Keresztet szeptember 14-én ünnepélyesen felmutatták az összegyűlt népnek, innen eredeztethető a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepe.

Érkezés Budapestre kb 20 órára.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ: Perczel Éva: perczel.eva@mariaut.hu, +36 30 165 45 36, Molnár Anikó: molnar.aniko@mariaut.hu, +36 30 171 93 77

Jelentkezés: ITT

2019.09.14. 08:00 - 19:00