×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Zarándoklat a Máriapócs Nagyboldogasszony napi búcsúra

Időpontja: 2019.08.17. 07:00 - 18. 19:00
, 2019.07.08. 10:58, szerző: sodi

Máriapócs kegytemplom

Zarándokoljunk együtt Máriapócs legnagyobb búcsújára!

Utazás: autóbusszal, csoportkísérővel

Részvételi díj: 18.990 Ft/fő, mely tartalmazza az utazást, szállás, félpanziós ellátással, idegen- és lelkivezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza a belépőjegyek és egyéb fakultatív költségek árát.

Indulás: 8,00 Budapest

Tervezett program:
1. nap Zarándoklatunk első állomása Tokaj. Városnézésünk során sétálunk a hangulatos főutcáján, és ismerkedünk a város jellegzetes épületeivel. A sétát követően hajóra szállunk és egy csodálatos hajókázáson veszünk részt a Bodrogon, átadva magunkat a csodálatos természeti tájnak. A hajózás után a tiszadobi Andrássy-kastélyt keressük fel. Tiszadob és környéke 1741 óta tartozott az Andrássy-családhoz, a kastély 1880-1885 között épült, és úgy tartják, hogy Erzsébet királynénk tiszteletére épült a franciaországi loire-völgyi kastélyok mintájára. A nap utolsó állomása Máriapócs, ahol bekapcsolódhatunk a szent liturgiába. Este zarándokszállás és vacsora vár bennünket.
2. nap A Máriapócsi Szent Mihály-zarándoktemplom Nagyboldogasszony búcsúján veszünk részt. A kegyhely története a XVII. századra nyúlik vissza. A pócsi kegyképet a máriapócsi bíró készíttette fogadalomból és hálából, a török rabságából történt szabadulásának emlékére. A kis fatemplomban található kép 1693. november 4-én a liturgia alatt százak szeme láttára könnyezni kezdett. A több napig tartó könnyezés hírére sok ezer ember érkezett Pócsra, I. Lipót pedig elrendelte, hogy a képet vigyék Bécsbe. Ez a kép a mai napig a Stephansdomban látható, azonban soha többé nem könnyezett. A pócsiak elkészítették az eredeti kegykép másolatát, mely 1715-ben és 1905-ben ismét könnyezett. Miután búcsút vettünk hazánk híres Mária kegyhelyétől, továbbutazunk Nyírbátorba. Városnéző sétánk során megtekintjük Báthory István által emeltetett, a késő gótika és korai reneszánsz építészet kiemelkedő alkotását a református templomot és a templom délnyugati oldalán található, hazánk legnagyobb és egyben egyik legrégebbi fa harangtornyát. Zarándoklatunkat a Báthory család több tagjának is, köztük Báthory István nyughelyéül is szolgáló Angyalos Boldogasszony minorita templom és kolostornál fejezzük be. A műemlék együttes egyik nevezetessége a világon egyedülálló Krucsay-oltár, mely drámai módon mutatja be Jézus Krisztus szenvedéstörténetét. Ezt követően hazautazás az M3-as autópályán Budapestre. Várható hazaérkezés az esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Zarándoklatunk a Mária Út Egyesület és partner utazási irodája, az MTDMSZ Nonprofit Kft. szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

További információ: Perczel Éva: perczel.eva@mariaut.hu, +36 30 165 45 36, Molnár Anikó: molnar.aniko@mariaut.hu, +36 30 171 93 77

Jelentkezés: ITT

2019.08.17. 07:00 - 18. 19:00