×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

X. Éjszakai zarándoklat Brenner János emlékére

Időpontja: 2019.12.14. 08:00 - 19:00
, 2019.04.16. 09:39, szerző: sodi

brenner

Tisztelegjünk Brenner János emléke előtt egy zarándoklattal! A zarándoklat a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület (Szentgotthárd) szervezésében valósul meg.

A zarándoklat időpontja: 2019. december 14. (szombat)

Az út hossza: 6km

Találkozó este 8 órakor a rábakethelyi templomban lesz, ahol imádság után indulunk el a zsidai Brenner Kápolna felé Dr. Székely János Püspök Atya vezetésével. A zarándoklatot megelőzően 18:00 órai kezdettel püspöki szentmise lesz a Szentgotthárd – Máriaújfalu városrészben lévő kis kápolnában, ahonnan gyalogosan együtt megyünk a zarándoklat helyszínére, Rábakethelyre (ez kb. 2km).

Javasoljuk minden résztvevőnek, hogy zseblámpát hozzon magával és az időjárási körülményeknek megfelelő ruházatot viseljen! A zarándoklatot követően a visszatérés a rábakethelyi kiindulási ponthoz egyénileg történik.
Az eseményt az időjárási körülményektől függetlenül megtartjuk! Az eseményen való részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés nem szükséges!

A zarándoklaton MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT, a szervezők ilyen szempontból felelősséget nem tudnak vállalni a résztvevőkért.

2019.12.14. 08:00 - 19:00