×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

XIV. Maria Bild-i gyalogos zarándoklat

Időpontja: 2020.06.27. 08:00 - 19:00
, 2019.04.16. 09:07, szerző: sodi

Mariabesnyo.JPG

Szeretettel hívunk mindenkit a Maria Bild-i búcsúra! A zarándoklat a a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület (Szentgotthárd) szervezésében valósul meg.

A zarándoklat időpontja: 2020. június 27. Az út hossza: 22km A kereszt reggel 7:00 órakor indul a szentgotthárdi Barokk Templomtól. A szentmise a Maria Bild-i templomban 11 órakor kezdődik, melyre várjuk azokat is, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak velünk zarándokolni. A visszatérés a délutáni órákban, 16 / 17 óra körül, gyalogosan Mogersdorf községen keresztül történik. A zarándoklat egész napos esemény. Az út 22 km hosszú, de nem megerőltető tempójú gyaloglást kíván meg. A gyalogláshoz kényelmes cipő és az időjárásnak megfelelő ruházat szükséges, valamint egész napi élelem és ital, ami egy hátizsákba bepakolható. Az eseményen való részvétel ingyenes, előzetes jelentkezés nem szükséges! A zarándoklaton MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT, a szervezők ilyen szempontból felelősséget nem tudnak vállalni a résztvevőkért.

2020.06.27. 08:00 - 19:00