amp templates

XIII. Mariazelli gyalogos zarándoklat

Időpontja: 2020.07.21. 06:00 - 25. 00:00
, 2019.04.12. 14:58, szerző: sodi

mariazell

ELMARAD

A zarándoklat időpontja: 2020. július 21-tól 25-ig.
Az út hossza: 176 km
A gyalogos zarándoklat július 21-én kedden indul Szentgotthárdról a Barokk templomtól. Gyülekezés és bepakolás hajnali fél 5-től, indulás fél 6-kor. A csomagokat gépkocsik viszik melyekkel 3-4 óránként találkozunk, így lehet italt: ásványvizet, üdítőt, sört, kávét vásárolni. Ennek megfelelően a gyalogosoknak csak a következő néhány órára szükséges mennyiségű vizet kell magukkal vinniük a hátizsákban az esőkabát mellett. Hosszabb megállás reggelizés illetve ebéd miatt, rövidebb pihenők 1-2 óránként lesznek.
A megteendő távolság 176 km, ami napi 32 – 50 km közötti távolságot jelent.
Reggelenként az indulás a kora hajnali órákban történik, 5-6 óra körül.
Tapasztalataink szerint az érkezés a szálláshelyekre a késő délutáni – kora esti órákban lesz. Minden este szentmise lesz, illetve egy napon ha az időjárási körülmények engedik, akkor tábori mise az erdőben.
Szállások: első és második este (Bad Waltersdorf-ban és Birkfeld-en) iskolai tornateremben, harmadik éjszaka Mitterdorf-ban a templom alatti vendégházban és negyedik este Niederalpl-ban szállodában. Három estén a szálláshelyeken terveink szerint meleg vacsorát fogunk adni.
A hét folyamán út közben vásárolni legfeljebb a második és harmadik napon van lehetőség, más napokon napközben nem érintünk olyan települést ahol erre mód lenne.
A korábbi években részt vettektől kérjük, hogy a kapott énekes füzet mellett a zöld zarándokkendőjüket is hozzák magukkal. Új kendők csak igen korlátozott számban állnak rendelkezésünkre.

Szombaton a mariazelli templomban a szentmise 15:00 órakor kezdődik. A gyalogosok fogadására autóbuszos zarándokok érkeznek Mariazellbe.

Hazautazás a szentmise után autóbuszokkal Szentgotthárdig, illetve Körmendig.

A zarándoklaton MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VESZ RÉSZT, a szervezők ilyen szempontból felelősséget nem tudnak vállalni a résztvevőkért.

A zarándokok a következő dolgokat hozzák magukkal: kényelmes cipőt (lehetőleg gyaloglócipőt, túrabakancsot – semmiképpen nem ajánlott utcai cipő, magas sarkú cipő. Tapasztalat, hogy a lábméretnél eggyel nagyobb méretű cipő a legcélszerűbb), zoknit, hátizsákot, esőkabátot, műanyag tányért, evőeszközt, poharat, sapkát, kendőt vagy kalapot, hálózsákot, matracot (kempingmatrac, felfújható matrac), váltóruhát, szőlőcukrot, tűt, nem műszálas cérnát, leukoplasztot, sebhintőport, gyógyszereket (széntabletta), egyéb sebkezeléshez szükséges dolgokat. útlevelet vagy személyi igazolványt, továbbá európai biztosítási kártyát. (Csak ennek birtokában kapható Ausztriában ingyenes egészségügyi ellátás. Kiváltásához szükséges további információk ezen a linken találhatók.) annyi élelmet, hogy keddtől szombatig kitartson.
Esténként a táborhelyeinken kedden, szerdán és csütörtökön terveink szerint lesz meleg vacsora, ez azonban nem jelenti azt, hogy abból mindenki teljesen jól tud lakni.
Felhívjuk a figyelmet, hogy ez a vacsora nincs benne a részvételi díjban, de külön fizetni érte nem kell – a szervezők és felajánlók adománya. Pénteken este a szálloda éttermében van lehetőség meleg vacsorát venni, ehhez euró szükséges.
Kérjük, hogy minden holmira írjátok rá a neveteket, enélkül a gépkocsiba nem lehet semmit bepakolni!

2020.07.21. 06:00 - 25. 00:00