×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Szilveszteri 3 Szentkút Zarándoklat

Időpontja: 2020.12.29. 07:00 - 2021.01.01. 12:00
, 2019.02.13. 16:48, szerző: sodi

3szentk

Töltsük az óév utolsó napjait zarándoklással, majd lépjünk át együtt igazi zarándokközösségként az újévbe.

2020.12.29-31. Hálaadó zarándoklat

A gyalogos zarándoklat 31-én ér véget, mely után mindenkit hívunk szeretettel egy igazi zarándok szilveszterre a fehérvárcsurgói Kaszap Központba!

Részletes program:

1. nap: a bodajki kegytemplomtól és kálváriától indulva, a festői Gaja-szurdokon keresztül, Balinka és Nagyveleg érintésével érkezünk meg Súrra. 

2. nap: először a csatkai kegytemplomhoz és szentkúthoz zarándokolunk, majd hegyes-dombos tájon, Csetény felé haladva (ha az idő engedi, a Római-fürdőn át) jut el a jásdi szentkúthoz.

3. nap: Jásdról Fehérvárcsurgóra érkezünk, ahonnan kis pihenő után gépkocsikkal megyünk át a bodajki szentmisére. Mise után zarándokélményekkel és játékokkal teli szilveszterre hívjuk zarándokainkat a fehérvárcsurgói Kaszap Központba. 

2020. Január 1-én közösen részt veszünk a fehérvárcsurgói újévi Szentmisén.

Táv:  kb. 85 km.

Célunk, hogy adja meg ez a három nap mindannyiunknak, hogy:
- el tudjunk csendesedni,
- jobban tudjunk Istenre figyelni,
- több időt tölthessünk Máriával, majd visszatérve környezetünkbe, a családban, a munkahelyen, az egyszerű hétköznapokon is szebbé, mosolygósabbá tudjuk tenni a körülöttünk élők napjait!

Ellátás:
A szállás a első este a Súron; második nap Jásdon, a szilveszter eset a fehérvárcsurgói Kaszap István Katolikus és Ifjúsági és Szabadidőközpontban lesz. Minden este meleg vacsora várja a zarándokokat, napközben pedig a reggelinél közösen elkészített ennivalót fogyasztjuk. A programot megelőző este a fehérvárcsurgói Kaszap Központban tudunk szállást biztosítani azoknak, akik az erre vonatkozó igényüket előre jelzik (ennek költséget mindenki maga fedezi).

Részvételi díj: 29 000 Ft/fő

Maximális létszám: 25 fő

jelentkezési határidő: 2020. december 15.

 A decemberi jelentkezéshez kattintson IDE.

A jelentkezést követően egy újabb levélben küldünk tájékoztatást a további tudnivalókról!

További részletes információ kérhető: Wéningerné Éva Tel.: 20/431 2302 | Email: 3szentkut@gmail.com

2020.12.29. 07:00 - 2021.01.01. 12:00