BRENNER JÁNOS BOLDOGGÁ AVATÁSA Zarándoklat Szombathelyre és Zsidára

Időpontja: 2018.05.01. 08:00 - 17:00
, 2018.01.02. 21:18, szerző: sodi

szombathely

Zarándokoljunk együtt Brenner János boldoggá avatási ünnepségére!

RÉSZLETES PROGRAMLEÍRÁS:

Indulás Budapestről, utazás Szombathelyre.
A megérkezést követően részt veszünk Brenner János boldoggá avatásán a Sarlós Boldogasszony Székesegyház előtti téren. Brenner János rábakethelyi káplánt 1957. december 15-én sürgős betegellátás ürügyén hívták el a plébániáról. Az Oltáriszentséggel elindult Zsida felé. Az úton többször rátámadtak, de sikerült elmenekülnie. A feltételezett beteg házánál azonban többen is vártak rá, és harminckét késszúrással megölték. A hit védelmében, az Oltáriszentséget védelmezve halt vértanúhalált.
Az ünnepi szentmise után városnéző sétára indulunk Szombathelyen, majd délután folytatjuk zarándokutunkat a szentgotthárd-zsidai Jó Pásztor-kápolnához. Az 1996-ban felszentelt kápolna azon az úton áll, amelyen Brenner János vértanúsága felé tartott.
Közös imádság és megemlékezés után hazautazás Budapestre.

A zarándoklat a Via Sacra zarándok utazási iroda és a Mária Út közös szervezésében, a Mária Rádió támogatásával valósul meg.

SZOLGÁLAT: lelkivezetés, zarándok- idegenvezetés

UTAZÁS: autóbusszal

INDULÁS: 05:00 óra Budapest, Hősök tere, Műcsarnok melletti parkoló

RÉSZVÉTELI DÍJ: 9 990 Ft/fő, mely tartalmazza az autóbuszos utazás költségét és a zarándok- idegenvezetést.

Jelentkezés: Deák Andreánál telefonon: +36 30 494 19 47 , vagy emailen: deak.andrea@mariaut.hu

2018.05.01. 08:00 - 17:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.