×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Balázsáldás Szentantalfán és a Tihanyi Apátság Balatoni pincelátogatással

Időpontja: 2020.02.01. 07:00 - 17:00
, 2018.12.10. 10:01, szerző: sodi

Tihany

Balaton-felvidéki zarándoklat Balázs áldással, fakultatív borkostolással.

Részletes program leírás:

Zarándoklatunk kezdetén egy helyi idegenvezetővel látogatást teszünk a tihanyi bencés apátságban a gazdag díszítésű barokk templom és Királyi kripta érintésével, ahol az alapító I. András sírját találjuk. Közös ima és a téli Balaton panorámájának megtekintése után indulunk Szentantalfára. A szépséges Balaton-felvidékre érkezve részt veszünk a torokbetegségek ellen védő Balázs-áldással egybekötött szabadtéri szentmisén a XIII. századi Szent Balázs templom romjainál. Felmelegedésképpen betérünk egy pincébe, ahol a helyi gazda meleg gulyással és finom borokkal várja a bátor téli zarándokokat.

Utazás: autóbusszal, csoport és lelkivezetővel

Indulás: 07:00 Budapest, Blaha Lujza tér

Részvételi díj: 9. 900 Ft/fő + belépőjegy: 1.000 Ft/fő + vacsora: 2.000 Ft/fő

Kattints ide a regisztrációs lapért!

2020.02.01. 07:00 - 17:00