×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Évkezdő lelki feltöltődés és történelmi séta Székely János püspök atyával

Időpontja: 2018.01.13. 08:02 - 14. 17:00
, 2017.11.30. 15:02, szerző: sodi

Túra

Az együtt töltött két nap során nemcsak a Jóistenhez és a belső világunkhoz kerülhetünk közelebb, hanem Szombathely és környéke történelméhez és kiemelkedő nagyjaihoz is.

Program: Püspök atya vezetésével, zarándoklatunk első napján, Szombathely nevezetességeivel ismerkedünk
. A Székesegyház és a Püspökség megtekintése után a Szent Márton Látogatóközpontot keressük föl.
Ezt követően Körmendre zarándokolunk, ahol a boldoggá avatott Dr. Batthyány-Strattmann Lászlóra, a szegények orvosára emlékezünk. Az esti szentmisét követően visszaindulunk Szombathelyre, ahol szálláshelyünkön meleg vacsorával csillapítjuk éhségünket. De a lelkünk sem marad táplálék nélkül, bőségesen feltölthetjük majd az esti elmélkedés során, János atya elgondolkodtató szavait hallgatva.
Vasárnap, reggeli után Szent Márton szülőhelyére indulunk, ugyanis a Szent Márton templom kápolnarészét a szent szülőháza fölé építették. Itt őrzik ereklyéjét is. Szentmisén veszünk részt ezen a különleges helyen, majd ismét püspök atya gondolataival gazdagodunk ebédig.
A bőséges kegyelmeket szaporítva, hazafelé megállunk Celldömölkön, a Csodatévő Boldogságos Szűz Mária tiszteletére szentelt templomban. Közös imával adunk hálát a kapott áldásokért, a csodatévő kegyszobor oltalma alatt.
Részvételi díj: 16.900 Ft/fő (+Belépő: 500 Ft/fő)
Részvételi díj tartalma:

  • autóbuszos utazás, 
  • lelkivezető, szállás,
  • reggeli, 
  • meleg vacsora és ebéd

Jelentkezés: Deák Andránál email-en: deak.andrea@mariaut.hu; vagy telefonon: +36 30 494 1947

2018.01.13. 08:02 - 14. 17:00