Barsi Balázs atya gondolataival töltekezve a betlehemek nyomában

Időpontja: 2017.12.16. 09:00 - 17:00
, 2017.10.17. 09:02, szerző: sodi

sümeg

Adventi buszos zarándoklat Sümegre, Zalavárra és Andocsra.

Sümegre érkezve Barsi Balázs atya vendégszeretetében részesülhetünk, ahol a csoport számára adventi elmélkedést tart. Búcsúzóul tiszteletünket tesszük a Fájdalmas Anya-szobor előtt, mely Máriának, a Betegek Orvosának kegyhelye.
Utunk Zalaváron folytatódik a Történelmi Emlékparkban, ahol megnézzük a Szent István kápolnát, a Szent Adorján Bazilika alapjait, a Cirill-Metód emlékművet és a Makovecz Imre tervezte Életfát, melynek levelein az összes zalai település neve olvasható.
Ezután a különleges szépségű és méretű betlehemüket csodáljuk meg, majd Vörsön úgyszintén az ország másik legnagyobb betlehemét. Hazafelé az ősi kegyhelyen, Andocson zárjuk zarándoklatunkat. Az Angyalok Királynéja kegyszobor mellett megnézzük a Mária-múzeumot is, ahol több száz ruháját őrzik e különleges kegyszobornak.

Részletes információk, árak, jelentkezés: Deák Andrea: + 36 30 494 19 47 deak.andrea@mariaut.hu

2017.12.16. 09:00 - 17:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.