Pálos70

Időpontja: 2017.10.06. 07:00 - 08. 14:00
, szerző: reka

pálos

Zarándoklat - Kirándulás - Teljesítménytúra
Rövid kirándulás, 3 napos zarándoklat, egész napos teljesítménytúra és még számos út közül választhatsz ízlésed, erőnléted, hited szerint.

Időpont: 2017. október 6-7-8.

Időpont a márianosztrai Magyarok Nagyasszonya Bazilika főbúcsújához illeszkedve, rendszerint október első hétvégéjén. A következő Pálos 70 időpontjai itt, az egyes útvonalak leírásánál megtalálhatóak.

Szeretettel várunk Téged, családodat, barátaidat a Pálos 70-re, ha zarándokolni, teljesítménytúrázni vagy egyszerűen kirándulni szeretnél egy jót!

A Budapest-Márianosztra útvonal 9 különböző szakaszából szándékodnak, kedvednek, erőnlétednek megfelelően választhatsz az 1-80 km-es távok közül.
Bejárhatod egyénileg, csoportosan vagy akár pálos barátok vezetésével, zarándokként, sétálva vagy túrázóként, egy, kettő vagy három nap alatt.

 

Útvonalak:

Fehér Barátok Nyomában (35+35+7 km Budapest, Sziklatemplom - Márianosztra, Bazilika): Pálos szerzetesek által vezetett háromnapos zarándoktúra. A magunk tempójában megélni, végigjárni a teljes utat. Kiszakadás a mindennapokból. Társak és közösség.
 
Pálos 70 (74,1 km Budapest, Sziklatemplom - Márianosztra, Bazilika): Egynapos gyalogos teljesítménytúra. Teljesítménytúrázóknak, gyakorlott, tapasztalt túrázóknak/zarándokoknak, jó fizikai erőnléttel; az útleírás alapján egyéni bejárással, sötétedés utáni megérkezéssel.
 
Boldog Özséb - Pálos 40 (43,8 km Csobánka, Cserkészpark - Márianosztra, Bazilika): Hosszú gyalogtúra, egyéni bejárással (járható teljesítménytúraként vagy zarándoklatként. Főként közepesen gyakorlottaknak ajánljuk (teljesítmény)túrázóknak vagy zarándokoknak, akik a Pilis és a Dunakanyar vidékén Márianosztráig szeretnének egyénileg vagy általuk szervezett kisebb csoportban eljutni és nem riadnak vissza az alkonyi-esti sötétségben való gyaloglástól.
 
Virág Benedek - Pálos 35 (34,3 km Budapest, Sziklatemplom - Csobánka, Cserkészpark):  Hosszú gyalogtúra, egyéni bejárással (járható teljesítménytúraként vagy zarándoklatként. Főként közepesen gyakorlottaknak ajánljuk, túrázóknak vagy zarándokoknak, akik Budapesten és környékén szeretnének egy szép útvonalat egyénileg vagy általuk szervezett kisebb csoportban végigjárni, a várost fokozatosan maguk mögött hagyva.
 
Remete Szent Pál - Pálos 22 (21,8 km Pilisszentlélek, kolostorromok - Márianosztra, Bazilika):  Egyéni bejárású gyalogtúra (járható kirándulásként, teljesítménytúraként vagy zarándoklatként. Szombat délutáni programként különösen ajánljuk családoknak, csoportoknak, kevésbé gyakorlottaknak, de későbbi indulás esetén mindazoknak, akik alkonyi-esti vándorlásra vágynak. Akár kétnapos verzióban is!
 
Vezér Ferenc - Pálos 20 (19,7 km Budapest, Sziklatemplom - Máriaremete):  Zarándoklat, kirándulás, teljesítménytúra. A város fokozatos elhagyásának élménye. Kiszakadás a mindennapokból. Eljutni addig, amíg a mi utunk vezet…
 
Magyarok Nagyasszonya zarándoklat (7,2 km Szob, vasútállomás - Márianosztra, Bazilika): Hagyományos búcsújáró zarándoklat, vezetett imával és énekekkel. Mindazoknak, akik rövid távot szeretnének menni, illetve csak vasárnap tudnak bekapcsolódni, és hagyományos búcsújáró zarándoklattal, közös imával és énekszóval szeretnének megérkezni a 10.30-kor kezdődő márianosztrai búcsúra.
 
Pálos gyermekzarándoklat (3,2 km Budapest, Normafa - Budaszentlőrinc, kolostorrom): Családi kirándulás, zarándoklat. Könnyű sétatúra, mely során a családok és a gyermekek belekóstolhatnak egy zarándoklat felszabadító hangulatába.
 
Kaszap 20 - Jezsuita Zarándoklat (18,9 km Nagymaros - Márianosztra, Bazilika):  A Pálos 70-hez kapcsolódó, jezsuita szerzetesek által vezetett, pálos-jezsuita zarándoklat. Egy este és egy reggel Istenre figyelve.

 

További információk:  paloshetven@gmail.com

2017.10.06. 07:00 - 08. 14:00

×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.