×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Csurgó kör

, szerző: sodi

CS7 útvonal 

Táv: 9,1 km

Nehézség (1-5): 1

Jármód: kerékpár

Kiknek ajánljuk: hobby sportolóknak, családoknak, kisebb csoportoknak akár gyerekekkel is

Becsült időtartam: Csurgó Széchenyi téri ponttól indulva, érkezés ugyan oda összesen 45-50 perc

CS7

Az első igazi kör, amit az Öreg-hegy és Új-hegy körül tehetünk meg, csodálatos környezetben. A Széchényi tér a kiindulópontunk és a Rákóczi úton haladunk tovább egészen addig amíg le nem térünk balra, ahol a Történelmi Park mellett haladunk tovább egyenesen. Átkelve a vasúton jobbra kell tartsunk az Öreg-hegynek, egy ideig a vasút mellett haladva egészen az első nagyobb bal kanyarig. Innentől követve az utat nem kell lekanyarodnunk az első „T” kereszteződésig, ahol jobbra kell fordulnunk. Tovább megyünk szintén a következő „T” elágazódásig, majd balra kanyarodva a kövesútig haladunk tovább egyenesen, amit elérve balra tartunk Csurgó irányába. Utunkon végig zöld környezetben haladunk, kiszakadva a városi életből egy kis időre. A vasúton átkelve a Történelmi Parkot elhagyva ráfordulunk a Rákóczi útra, ami visszavisz minket a kiindulási pontunkhoz. Ez a túrakör kicsit több mint 9 km, és kényelmes tempóban majdnem 45-50 perc alatt lehet megtenni a részben aszfaltozott, részben földutas szakaszt. Kezdőknek, haladóknak is remek kikapcsolódás.

Látnivalók:

Történelmi Park

Csurgói Városi Múzeum

Városi Uszoda és gyógyfürdő, Sportcsarnok

 

„A VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című, 1944363914 azonosító számú projekt keretében”

köt