×

Az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával megvalósul az „A Mária Út önkéntes hálózatának kiépítése, fejlesztése és motivációs formáinak tervezése” című projekt keretein belül egy olyan know-how fejlesztés és tesztelés, amely révén lehetőségünk adódik nagyobb földrajzi és életkorbeli spektrumban önkénteseket bevonni, felkészíteni őket a kulturális értékekre alapozott programok egyedi önkéntes tevékenységére. Létrejön egy komplex motivációs módszertan, valamint a megvalósítás 3 évében annak alkalmazása és finomhangolása. A módszertan alapján hosszútávon az önkéntesség bevezetése, újraélesztése, működtetése, fenntartása, helyi értékek bevonása valósul meg. Ennek eredménye az erős társadalmasító hatás, a közösség kohéziós és kulturális értékeinek erősítése és átadása a következő generációnak. A projekt elemeként rendezvények, képzések, workshopok, kompetencia-térkép, kiadványok és egyéb eszközök megrendezése és beszerzése valósul meg.
A projekt támogatásának összege 25 Millió Forint, amely 100% intenzitású. A projekt megvalósítása 2017. április 1-jén kezdődött meg. A projekt zárására 2020. március 31-én kerül sor. A projekt az „EFOP-1.3.5-16-2016-00973” azonosítószámú támogatási szerződés keretében valósul meg.

amp templates

Csurgó – Őrtilos

, szerző: sodi

CS6 útvonal

Táv: 54,5 km

Nehézség (1-5): 3

Jármód: kerékpár

Kiknek ajánljuk: hobby sportolóknak és „teljesítmény-túrák” kedvelőinek

Becsült időtartam: Csurgó Széchenyi tértől Őrtilos vasútállomásig 1 óra 30 perc, összesen 3 óra

CS6

 Ismét a Széchenyi térről indulunk, a Rákóczi úton a csurgói Történelmi Park felé. Ezen az úton haladunk tovább Gyékényes irányába. A településre érkezők megtekinthetik a Gyékényesi Evangélikus templomot. Tovább a Petőfi utcára térve haladunk tovább, amely a horgásztavak között halad át. Elérkezünk egy vasúti átkelőig és onnan még 250 m távolságra a kereszteződésben balra megyünk tovább Zákány felé, a Május 1. utcán. Itt megtekinthetjük a Szent Imre római katolikus templomot. Továbbra is ezt az utat követve megyünk tovább Zákányfalu irányába a Szabadság utcán haladva a Zichy-kastély mellett is elmegyünk. A Szabadság utcáról elkanyarodnunk balra Őrtilos felé. Őrtiloson az érdeklődők megtekinthetik az 1848-as szabadságharcnak állított emlékművet, a Festungot. valamint az Őrtilosi Szentmilályhegyi templomot. Az utat követve haladunk tovább anélkül, hogy letérnénk, majd bő 3,7 km múlva elérkezünk az Élhető Világ Turistaszálló és Erdei Iskolához. Túránk a Szentmihályhegy végén, a vasúton átkelve, a Dráva part mentén az Őrtilos vasútállomásnál ér véget. Túránk oda-vissza több mint 54 km, ami körülbelül kicsit több mint 3 óra alatt lehet megtenni. Gyakorlott, jó edzettségi állapotban lévő és „kilométer-gyűjtő” bringásoknak ajánljuk.

 

Látnivalók:

Gyékényesi Evangélikus templom

Kotró – kavicsbányató -Gyékényes- felsorolás szinten

Őrtilosi Szentmihályhegyi templom

Fesztung

Szent Imre Római katolikus templom

 

„A VP6-19.3.1-17 kódszámú, A LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása elnevezésű felhívás alapján, a Kerékpárral a Mária Úton című, 1944363914 azonosító számú projekt keretében”

köt